Υπέρ της στήριξης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία η Μαδρίτη: Ο μόνος δρόμος για να έχει η Ευρώπη σίγουρο μέλλον

File photo Ο βασιλιάς Φελίπε(Κ) ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέντρο Σάντσεζ(2Α) και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg (3Δ) ποζάρουν για μια οικογενειακή φωτογραφία πριν από το γεύμα τους στο Βασιλικό Παλάτι στο τέλος μιας τελετής για την 40η επέτειο από την ένταξη της Ισπανίας στο NATO στη Μαδρίτη, Ισπανία, 30 Μαΐου 2022. EPA/BALLESTEROS POOL




Η στήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία είναι αδιάρρηκτη και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα πετύχει τους στόχους του στη χώρα αυτή, στην οποία η Ρωσία εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Η υποστήριξη της Ουκρανίας με αποφασιστικότητα είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη και ο κόσμος που έχουμε οικοδομήσει έχουν ένα σίγουρο μέλλον», δήλωσε ο Σάντσεθ σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ισπανίας στη συμμαχία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε νωρίτερα ότι η Ισπανία τάσσεται υπέρ ενός νέου πακέτου ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, αλλά πρόσθεσε ότι έως τώρα δεν υπάρχει συμφωνία καθώς κάποια κράτη-μέλη παραμένουν ιδιαιτέρως εξαρτημένα από τις εισαγωγές ρωσικού αργού και εμφανίζονται απρόθυμα για τις απαγορεύσουν.

«Υπάρχουν δύο στόχοι τους οποίους έχουμε όταν εγκρίνουμε ένα πακέτο κυρώσεων. Ο ένας είναι να μην επιτραπεί στον (Ρώσο πρόεδρο) Βλαντίμιρ Πούτιν να χρηματοδοτήσει την πολεμική του προσπάθεια με ευρωπαϊκά κεφάλαια και ο άλλος είναι να μην επιτραπεί στον πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσταθεροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Αλμπάρες σε συνέντευξη στο κρατικό δίκτυο

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΦ
Ελλάδα Αθήνα 

Νέο μήνυμα Ζελένσκι στους 27, παρέμβαση στη Σύνοδο: Αντεπίθεση Ουκρανών, η ανακατάληψη της Χερσώνας το έπαθλο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: