Υπέρ της έγκαιρης δράσης της ΕΕ σε αναδυόμενες συγκρούσεις για να μην εξελιχθούν σε κρίση τάσσεται η Κύπρος

File photo: Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης. Photo via Τwitter Charalambos Petrides




Υπέρ της έγκαιρης δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αναδυόμενες συγκρούσεις πριν την εξέλιξη τους σε κρίση, καθώς και της αποτελεσματικότερης χρησιμοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη, τάσσεται η Κύπρος.

Αυτό ανέφερε ο Κύπριος υπουργός ‘Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, μετά το Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Πετρίδης σημείωσε:

«Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου σήμερα, συζητήσαμε την πορεία υλοποίησης της Στρατηγικής Πυξίδας καθώς και την αποτελεσματικότητα των Αποστολών και Επιχειρήσεων Κοινής Πολιτικής ‘Αμυνας και Ασφάλειας.

Ως Κύπρος υποστηρίξαμε την έγκαιρη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αναδυόμενες συγκρούσεις πριν την εξέλιξη τους σε κρίση, όπως και την αποτελεσματικότερη χρησιμοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη.

Κατά τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ‘Αμυνας υποστήριξα τη δημιουργία κόμβου καινοτομίας, ζήτησα την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη διαδικασία δημοσιονομικού ελλείμματος και σημείωσα την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών για κοινές προμήθειες αμυντικού υλικού.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από τον Ουκρανό υπουργό ‘Αμυνας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Για ακόμα μία φορά καταδικάσαμε απερίφραστα τη Ρωσική εισβολή και τονίσαμε την ανάγκη για εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών για πολιτικό διάλογο μεταξύ των δύο μερών με σκοπό την κατάπαυση του πυρός».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Κύπρος-Αναστασιάδης: Απόλυτη ικανοποίηση για την αναφορά στο Κυπριακό κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: