Η Μόσχα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δεσμών με την Κίνα, λέει ο Λαβρόφ: Όχι στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη Δύση

FILE PHOTO: Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (R) and his Malian counterpart Abdoulaye Diop (L) hold a meeting in Moscow, Russia. EPA, YURI KADOBNOV, POOL




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η Μόσχα θα εξετάσει τυχόν προτάσεις για αποκατάσταση των σχέσεών της με τη Δύση και θα σκεφτεί κατά πόσο χρειάζεται κάτι τέτοιο, όμως θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δεσμών με την Κίνα.

«Αν (η Δύση) θέλει να προσφέρει κάτι αναφορικά με την αποκατάσταση των σχέσεών μας, τότε θα εξετάσουμε σοβαρά αν το χρειαζόμαστε ή όχι», είπε ο Λαβρόφ σε ομιλία του, σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επέμεινε ότι στόχος της Ρωσίας πλέον είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών της με την Κίνα. «Τώρα που η Δύση έλαβε ‘θέση δικτάτορα’, οι οικονομικοί δεσμοί μας με την Κίνα θα αναπτυχθούν ακόμη ταχύτερα», είπε ο Λαβρόφ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο μοναδικός ρώσος αξιωματούχος με τον οποίο είναι πρόθυμος να συναντηθεί και με ένα μόνο θέμα στην ατζέντα: τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Ζελένσκι, συμμετείχε διαδικτυακά απόψε σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο ουκρανός πρόεδρος σημείωσε πως ο σχεδιασμός συνομιλιών με τη Μόσχα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, επικαλούμενος τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο ρωσικός στρατός στη διάρκεια αυτού του πολέμου.

Υπογράμμισε επίσης ότι οποιαδήποτε απόπειρα ανάκτησης δια της βίας της χερσονήσου της Κριμαίας, που η Ρωσία προσάρτησε το 2014, θα προκαλούσε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Λονδίνο, United Kingdom – Λονδίνο, United Kingdom

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι “παίζουν με τη φωτιά” με το θέμα της Ταϊβάν: To Πεντάγωνο απαντά “οι Κινέζοι φλερτάρουν κίνδυνο…”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: