Η χειρότερη στιγμή του πολέμου για τους Ρώσους * Στον ποταμό Ντονέτς 400 νεκροί και 80 κατεστραμμένα άρματα μάχης [videos]

File photo: Τα συντρίμμια των ρωσικών αρμάτων μάχης όπως έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο που δημοσιοποίησε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Screenshot via Twitter/Defence of Ukraine




Κατά την προσπάθειά του να διασχίσει τον ποταμό Σέβερσκι Ντονέτς στην περιοχή του Λουγκάνσκ ο ρωσικός στρατός έχασε περισσότερους από 400 στρατιώτες, γράφουν οι The New York Times επικαλούμενοι στοιχεία του Institute for the Study of War (ISW).

Oι πρώτες αναφορές για την επιχείρηση αυτή είχαν κάνει λόγο για έως 58 κατεστραμμένα άρματα μάχης και μη καταγεγραμμένο αριθμό νεκρών στρατιωτών.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η μάχη αυτή υπήρξε μια από τις πιο αιματηρές μάχες καθ’ όλη την διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

  • «Στις 11 Μαΐου το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε τις ρωσικές πλωτές γέφυρες όπως και τα ρωσικά στρατεύματα με τον εξοπλισμό τους που είχαν συγκεντρωθεί πυκνά γύρω από αυτές, με αποτέλεσμα όπως μεταδίδεται να σκοτωθούν 485 άνθρωποι και να καταστραφούν περισσότερα από 80 άρματα μάχης» μεταδίδει το ISW.

Συνολικά στην περιοχή είχαν σταλεί 550 Ρώσοι στρατιωτικοί για να περάσουν τον ποταμό μα στόχο να περικυκλώσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Ρουμπέζνι από βορειοδυτικά.

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Λουγκάνσκ Σεργκέι Γκαϊντάι στο Telegram κάνει λόγο για 1000 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στην μάχη αυτή και για περίπου 100 άρματα μάχης και άλλο εξοπλισμό που καταστράφηκαν.

«Εκείνη η ντροπιαστική επιχείρηση, την οποία έκαναν στην Μπελογκορόφκα, θα περάσει στην ιστορία του πολέμου αυτού μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ως η ήττα τους στην περιοχή του Λουγκάνσκ. Επειδή οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν σχεδόν 100 μονάδες εξοπλισμού και σκοτώθηκαν δύο ρωσικές ταξιαρχίες, που σημαίνει σχεδόν χίλιοι στρατιώτες», έγραψε ο Γκαϊντάι.

Στις 14 Μαΐου το ρωσικό υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε πλωτές γέφυρες και μονάδα του ουκρανικού στρατού «που προσπάθησε να διασχίσει τον ποταμό Σέβερσκι Ντονέτς».

 

 

Mε πληροφορίες από  NYT, Ukrinform μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νέα ταπείνωση των δυνάμεων Πούτιν στο Ντονμπάς: Ουκρανική ενέδρα κατέστρεψε 58 άρματα σε μια μέρα [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: