Οι Αμερικανοί προετοιμάζουν σχέδιο για την καταστροφή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

FILE PHOTO: Στρατιωτικά οχήματα σε καράβι στο λιμάνι του Βελγίου έτοιμα για παράδοση προς τις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. EPA, JOHANNA GERON, POOL




Το περιοδικό Newsweek σε δημοσίευμα του Brendan Cole, με τίτλο U.S. Preparing Plan To Destroy Russia’s Black Sea Fleet—Ukraine, τονίζει ότι Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ επεξεργάζονται ένα σχέδιο με στόχο τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας για να απελευθερώσουν λιμάνια, των οποίων ο αποκλεισμός από τη Μόσχα απειλεί τις παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων.

Δεδομένου ότι η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σιτηρών στον κόσμο, υπάρχουν φόβοι ότι η παρεμπόδιση από τη Ρωσία των λιμανιών που επιτρέπουν τη διανομή των τροφίμων θα προκαλέσει παγκόσμια έλλειψη τροφίμων.

Την Παρασκευή, ο σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko, έγραψε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ «ετοιμάζουν ένα σχέδιο για την καταστροφή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας».

«Η αποτελεσματική δουλειά των Ουκρανών στα πολεμικά πλοία έπεισε (τις ΗΠΑ) να προετοιμάσουν ένα σχέδιο για να ξεμπλοκάρουν τα λιμάνια», είπε. «Συζητούνται οι παραδόσεις ισχυρών όπλων (Harpoon και Naval Strike Missile με βεληνεκές 250-300 km).

Σημειώνεται ότι το μήνυμά του ακολουθεί μια αναφορά του Reuters ότι ο Λευκός Οίκος επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να βάλει πυραύλους κατά πλοίων στα χέρια των ουκρανικών στρατευμάτων, για να νικήσει τον ναυτικό αποκλεισμό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι και πηγές του Κογκρέσου δήλωσαν ότι οι ισχυροί πύραυλοι κατά πλοίων (αντιπλοϊκοί πύραυλοι), στους οποίους αναφέρθηκε ο Gerashchenko, μπορεί είτε να αποσταλούν απευθείας στην Ουκρανία είτε να μεταφερθούν μέσω Ευρωπαίου συμμάχου.

Η Ουκρανία ζήτησε περισσότερη δύναμη πυρός από τις ΗΠΑ πέρα από το πυροβολικό, τους πυραύλους Javelin και Stinger που διαθέτει αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορεί να απωθήσει περίπου 20 σκάφη του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων, μακριά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

ΠΗΓΗ: Περιοδικό Newsweek σε δημοσίευμα του Brendan Cole

Η “ειρηνοποιός” Τουρκία προχωρεί ανενόχλητα  σε νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο: Εμείς απλά …φωνάζουμε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: