Γιατί βγάζει τόσο μίσος ο Ταγίπ Ερντογάν: Διότι γνωρίζει τι του έρχεται για τα F-16, που διακαώς επιθυμεί να αποκτήσει…

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) μιλάει παρουσία της αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Kamala Harris (2Δ) και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi (Δ), στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αφορμή τον εορτασμό των 201 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, που τους εντοπίζουμε στις γνωστές «ελίτ» της Αθήνας και της Λευκωσίας, έχουν πειστεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αναζητεί την ευκαιρία για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Το σχέδιο είναι με ακρίβεια αυτό που διαβάσατε παραπάνω: Πιστεύει ότι είναι άτρωτος -αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια- και γι’ αυτό σχεδιάζει από καιρό το επόμενο βήμα, που θα είναι πολεμικό. Απλά δεν γνωρίζει, αυτή τη στιγμή, τι τον περιμένει.

Αλλά γιατί ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έβγαλε εντελώς το …χαλινάρι; Διότι οι Δυτικοί, με πρώτους την Ουάσιγκτον και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που αποτελεί σύμμαχος του ακόμα και σήμερα, του έχουν γεμίσει αέρα τα μυαλά.

  • Το γεγονός και μόνο ότι δεν καταδικάζουν τις άθλιες πράξεις του εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος, του δίνει, νομίζει, το «δικαίωμα» να επιτεθεί εναντίον της Πατρίδας μας.

Οι χθεσινές του δηλώσεις είναι απαράδεκτες και αισχρές. Καθύβρισε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή ήρθε στην Ουάσιγκτον και υποστήριξε τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Φανταστείτε να ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τη λέξη «Τουρκία». Ο Ερντογάν θα είχε …κηρύξει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Ο πόνος του Ερντογάν είναι τα αμερικανικά μαχητικά F-16, που τα χρειάζεται πάση θυσία. Επιθυμεί διακαώς να αναβαθμίσει 80 αεροσκάφη που ήδη διαθέτει και να αγοράσει άλλα 40 καινούργια F-16. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι συνεργάτες του φαίνεται ότι αποφάσισαν να του τα δώσουν έναντι μερικών δισεκατομμυρίων, αλλά μέχρι της στιγμής δεν έχουν πειστεί οι Αμερικανοί νομοθέτες, που συμμετέχουν σε Επιτροπές οι οποίες αποφασίζουν για τις πωλήσεις αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Ναι, ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε εναντίον της αγοράς στην κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας. Ναι, ζήτησε από τον πρόεδρο Μπάιντεν να μην πουλήσει στην Τουρκία τα F-16. Ναι, παρακάλεσε και τους επικεφαλής των Επιτροπών Διεθνών Σχέσεων και Ενόπλων Δυνάμεων να απορρίψουν το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αλλά, δεν εξαρτάται από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας αυτή η αγοραπωλησία μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας. Τα F-16 είναι υπόθεση των ακτιβιστών της Ομογένειας (HALC) και των Αμερικανών νομοθετών. Θα αποφασίσουν οι δεύτεροι, χωρίς αμφιβολία. Αλλά ο ρόλος των ακτιβιστών είναι κρίσιμος. Διότι είναι Αμερικανοί πολίτες (ελληνικής καταγωγής βεβαίως), είναι και φορολογούμενοι και έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν από την κυβέρνηση τους και από τους νομοθέτες τους.

  • Όταν ξεκίνησαν την προσπάθεια να σταματήσει η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, τους κορόιδεψαν και τους λοιδόρησαν. Και όμως. Τα αμερικανικά μαχητικά δεν έφτασαν ποτέ στην Τουρκία, ούτε και θα φτάσουν… Και η Τουρκία βρίσκεται κάτω από κυρώσεις στη βάση του νόμου CAATSA.

Ο Ερντογάν έχει χάσει εντελώς τη ψυχραιμία του διότι γνωρίζει τι τον περιμένει… Ξέρει τι έρχεται για την Τουρκία… Αναφορικά με τα θέματα του, που θα «περάσουν» από το Κογκρέσο, γνωρίζει ότι έχει να κάνει με ακτιβιστές και νομοθέτες που έτσι απλά …δεν τον πάνε.

Βασικά εναντιώνονται στον αυταρχισμό του, στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις εισβολές και στις κατοχές. Μπορεί η κυβέρνηση των Δημοκρατικών, να υποκύπτει στους εκβιασμούς του. Αλλά, υπάρχουν ακόμα στο Κογκρέσο νομοθέτες που δεν τον φοβούνται. Και διασώζουν την τιμή της Αμερικής…

Η μάχη των μαχών θα διεξαχθεί για τα F-16. Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε τις θέσεις του στο Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο. Τον άκουσαν όλοι. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει και τις θέσεις του προέδρου Μπάιντεν και των Αμερικανών νομοθετών. Η Τουρκία έχει ήδη μισθώσει εταιρείες λόμπι. Θα συνεργαστεί και με άλλες. Είναι διατεθειμένος να ξοδέψει εκατομμύρια για να κερδίσει τα F-16.

Απέναντι του έχει τα δικά μας παιδιά που εργάζονται νυχθημερόν βάζοντας και χρήματα από τη τσέπη τους. Και ως γνωστό, οι πραγματικοί ιδεολόγοι, δεν έχασαν ποτέ. Ιδιαίτερα όταν έχουν απέναντι τους τους πληρωμένους λομπίστες του Ερντογάν…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Μόνο η Ομογένεια, με τη βοήθεια του Μενέντεζ και άλλων νομοθετών, θα σταματήσει τα F-16…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: