Ένας βαθμός και 90′ κρίνουν τον πρωταθλητή στην Premier: Είναι απίθανο, αλλά πιθανό λέει ο Κλοπ

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούγκεν Κλοπ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει μαζί με τους φιλάθλους, με τον δικό του μοναδικό τρόπο EPA/TOLGA AKMEN




Ο τίτλος του πρωταθλητή Αγγλίας θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Μάντσεστερ Σίτι να είναι το μεγάλο φαβορί και την Λίβερπουλ, το μεγάλο αουτσάϊντερ.

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα, θέλουν έναν βαθμό στην αναμέτρηση με την Αστον Βίλα για να αναδειχθούν πρωταθλητές στην Premier League, ωστόσο ο Γιούργκεν Κλοπ, εξακολουθεί να πιστεύει στο «απίθανο, αλλά πιθανό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι απίθανο, γιατί η Σίτι παίζει εντός έδρας με την Άστον Βίλα, η οποία αντιμετωπίζει την Πέμπτη με την Μπέρνλι που παλεύει για παραμονή. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Σκέφτομαι την εποχή που η Σίτι έγινε πρωταθλήτρια (σ.σ. το 2019) για 11… χιλιοστά. Εάν κάποιος θέλει να είμαστε πρωταθλητές, τότε πρέπει πρώτα να νικήσουμε (σ.σ. την Γουλβς) και η Άστον Βίλα να πάρει έναν βαθμό από τη Σίτι. Είναι δυνατό. Απίθανο, αλλά πιθανό. Και αυτό είναι αρκετό».




Ο Μάτιπ κράτησε «ζωντανό» το όνειρο 

Με… συνταγή “Βίλα Παρκ”, η Λίβερπουλ των πολλών αλλαγών στη σύνθεσή της σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, περίμενε να… προηγηθεί πρώτα η Σαουθάμπτον για να “ξυπνήσει” και να ανατρέψει άλλο ένα σε βάρος της αποτέλεσμα, φτάνοντας στη νίκη με 2-1 στο τελευταίο παιχνίδι της 37ης αγωνιστικής της Premier League. Και πλέον όλα στη μάχη του τίτλου με τη Μάντσεστερ Σίτι (που εξακολουθεί να προηγείται με έναν βαθμό), θα κριθεί την προσεχή Κυριακή (22/5), στην τελευταία “στροφή” του πρωταθλήματος.

Οι “reds” θα υποδεχθούν τη Γουλβς στο “Άνφιλντ” και την ίδια ώρα η Σίτι θα φιλοξενήσει στο “Έτιχαντ” σ’ άλλο ένα φινάλε που… σπάει καρδιές, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να βρίσκεται στην κορυφή με 90 βαθμούς και το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ να την ακολουθεί με 89 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι “Άγιοι” προηγήθηκαν με το γκολ του Ρέντμοντ στο 13′. Ο Μιναμίνο με το 8ο γκολ του στα 9 ματς που έχει ξεκινήσει φέτος στο βασικό σχήμα, έφερε το ματς στα ίσα πριν το ημίωρο και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάτιπ, με ένα αρκετά… τυχερό γκολ (έπειτα από κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα), χάρισε το “τρίποντο” στη Λίβερπουλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λίβερπουλ, Βρετανία

Τώρα που φεύγουν οι άλλοι ο Μέσι θέλει το Champions League: Δεν φεύγει από το Παρίσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: