Ελάχιστα πιθανή θεωρούν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία στο εγγύς μέλλον

Russian President Vladimir Putin (L) meets with Russian state nuclear corporation Rosatom CEO Alexey Likhachev at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, Russia, 19 May 2022. EPA, MIKHAIL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Επιφυλάξεις ότι η οποιαδήποτε μεταστροφή της ρωσικής κοινής γνώμης απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να πειστεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) να τερματίσει τη σύγκρουση, εκφράζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σύμφωνα με το CNN.

Παράλληλα διατυπώνουν αμφιβολίες για το κατά πόσον  ο πόλεμος είναι πιθανό να οδηγήσει στην απομάκρυνση του Putin από την εξουσία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, τονίζεται στο δημοσίευμα. 

Επισημαίνεται ότι αυτή η εκτίμηση αντικατοπτρίζει τον βαθμό στον οποίο οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι ο Putin έχει παγιώσει τον έλεγχό του στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των δύο και πλέον δεκαετιών που βρίσκεται στην εξουσία.

Αν και αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών πιστεύουν ότι ο Putin είναι ευεπίφορος στις μικρές αλλαγές της κοινής γνώμης, η ικανότητά του να καταστέλλει τις διαδηλώσεις και να ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης εξακολουθεί να τον βοηθά να παραμένει απρόσβλητος από οποιαδήποτε μαζική λαϊκή εξέγερση, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να διαχειρίζεται  τον πόλεμο με τους δικούς του όρους.

Σύμφωνα με τρεις πηγές εξοικειωμένες με τις αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών που επικαλείται το CNN, ο Putin εμπλέκεται στενά στην καθημερινή διαχείριση της σύγκρουσης, συμμετέχοντας άμεσα ακόμα και στη λήψη αποφάσεων που στους περισσότερους δυτικούς στρατούς θα προορίζονταν για κατώτερους αξιωματικούς.

Μια πηγή εξοικειωμένη με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες είπε ότι ο Putin παίρνει συχνά όλες τις αποφάσεις ακόμα και για μικρολεπτομέρειες όπως η τοποθεσία των γραμμών επίθεσης και οι καθημερινοί επιχειρησιακοί στόχοι.

«Σαφώς είναι ο ίδιος που παίρνει τις αποφάσεις και δεν φαίνεται να βασίζεται ούτε καν σε ειδικούς εντός της κυβέρνησης ή του υπουργικού συμβουλίου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. «Οπότε είναι λίγο δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η κοινή γνώμη μπορεί να τον παρασύρει σε μεγάλο βαθμό», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: CNN, Katie Bo LilliesZachary CohenJeremy Herb – US intel skeptical Putin will be swayed by Russian public opinion over war in Ukraine

Οι Αμερικανοί προετοιμάζουν σχέδιο για την καταστροφή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: