Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Δάκης: Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο [video]

O τραγουδιστής Δάκης σε εμφάνιση του σε παλιά ελληνική ταινία. Photo via youtube




Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Δάκης. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η Λουκία Καρρέρ.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε: «Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας εκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’αγαπω πάντα… «Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του»

Η κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή το τελευταίο διάστημα είχε επιβαρυνθεί, όπως είχαν κάνει γνωστό καλοί του φίλοι. O Δάκης έδινε μάχη με τον καρκίνο.


Ποιος ήταν

Γεννημένος στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου έκανε καριέρα με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Δάκης» ενώ το πραγματικό του όνομα ήταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης.

Από καλλιτεχνική οικογένεια, μια και ήταν ξάδερφος του Ντέμη Ρούσσου, ο Δάκης ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο το 1964 στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και αμέσως μετά, ακολούθησαν οι μεγάλες του επιτυχίες.

Ανάμεσα σε αυτές που ξεχώρισαν και ακούγονται μέχρι και σήμερα, είναι τα «Τόσα καλοκαίρια», «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» και φυσικά, το «Τσάι με λεμόνι».

Είχε συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους συνθέτες, όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Πέρα από το τραγούδι, έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική, καθώς μετρά αρκετές εμφανίσεις σε θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε δημοφιλείς ελληνικές ταινίες. Ανάμεσά τους, οι «Γοργόνες και Μάγκες» και «Η Θεία μου η Χίπισσα».

Έχει εκπροσωπήσει επίσης, την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Τι είχε πει ο Δάκης για τη μάχη του με τον καρκίνο:

«Ορισμένες φορές έχεις μια δύναμη. Είμαι δειλός αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Δεν μου το είπαν αμέσως ότι έχω καρκίνο. Με έπιασαν πόνοι και είδαν ότι έχω καρκίνο στο παχύ έντερο. Μου έλεγαν να κάνω μια κολονοσκόπιση και εγώ δεν έκανα. Και όταν με χειρούργησαν μου είπαν ότι είμαι στο 4ο στάδιο και ότι έχω 6 μήνες ζωής. Ήταν μαζί μου οι φίλοι μου και οι συγγενείς μου. Δεν μου το λέγανε. Φαίνεται ότι τη γλίτωσα. Δεν φοβήθηκα… Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό», είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2021 ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Συλλυπητήρια μηνύματα 

“Η φωνή του έχει συνδεθεί με μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού, με μερικές από τις δημοφιλέστερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και με συνεργασίες με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς”, δήλωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά της για την απώλεια του Δάκη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Οι συνεργασίες του “αντανακλούν μια ρομαντική, ευγενική και αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ενώ πολλά τραγούδια του αποτελούν διαχρονικά συστατικά χορευτικών πάρτυ”, σημείωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ακολουθούν ολόκληρα τα συλλυπητήρια μηνύματα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την απώλεια του Δάκη.

Λίνα Μενδώνη: «Πάντα χαμογελαστός, με χαρακτηριστική ευγένεια και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό και στους συναδέλφους του, ο Δάκης υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το ελαφρό και ποπ ρεπερτόριο με τον κοσμοπολιτισμό και τη σεμνότητα που τον διέκρινε, τραγουδώντας επί έξι δεκαετίες σε πολλές γλώσσες.

»Η φωνή του έχει συνδεθεί με μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού, με μερικές από τις δημοφιλέστερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και με συνεργασίες με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους πολλούς φίλους του».

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Ο Δάκης υπηρέτησε το Ελληνικό τραγούδι για σχεδόν 60 χρόνια με αγάπη, αστείρευτη ενέργεια και σεμνότητα. Οι συνεργασίες του με συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, και ο Γιώργος Χατζηνάσιος αντανακλούν μια ρομαντική, ευγενική και αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ενώ πολλά τραγούδια του αποτελούν διαχρονικά συστατικά χορευτικών πάρτυ.

»Τον αποχαιρετούμε στα 79 του έχοντας κατακτήσει την καθολική συμπάθεια και εκτίμηση όλων. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Οι δαίμονες της Ρόμι Σνάιντερ: Ο μοιραίος έρωτας της θλιμμένης πριγκίπισσας με τον Αλέν Ντελόν και το τραγικό φινάλε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: