Διαβάστε τους απαράδεκτους διαλόγους στην εκπομπή του CNN Turk για το Αιγαίο: “Δώσαμε τα νησιά μας κάτω από τη μύτη μας”!!!

Φωτογραφία από την πολυσυζητημένη εκπομπή του CNN Turk. Φωτογραφία Skai




Δημοσιεύουμε την απομαγνητοφώνηση όλης της συζήτησης που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk και που αφορούσε τα ελληνικά νησιά και τους ανιστόρητους ισχυρισμούς οτι δήθεν ανήκουν στην …Τουρκία!!! Η κουβέντα πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαϊου 2922.

Στο CNN Türk, στην εκπομπή ‘Αδέσμευτη Περιοχή, με παρουσιαστή τον Ahmet Hakan, πραγματοποιήθηκε δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του δημοσιογράφου Zafer Şahin και του Προέδρου του Κόμματος ‘Πατρίδα’ Muharrem İnce΄.

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση του κειμένου που μας ενδιαφέρει απόλυτα καθώς γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα τον τρόπο σκέψης των Τούρκων:

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα: «Πρέπει να ανοίξουμε και το θέμα της Ελλάδας».

[…]

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Η Αμερική έχει 20 βάσεις».

Παρουσιαστής«Νομίζω ότι ο Ερντογάν (Erdoğan) είπε κοντά στις 10».

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Kοντά στις 20. Αυτά που ξέρω είναι Κρήτη, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Λάρισα».

Παρουσιαστής«Τους ξέρουμε κι εμείς. Δείξτε μου αυτόν τον χάρτη». (στην παραγωγή)

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Υπάρχει βάση στον Βόλο».

[]

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Τώρα, βέβαια, η Ελλάδα θέλει περισσότερα».

Παρουσιαστής«Λοιπόν τι συμβαίνει? Τι θέλει να κάνει;»

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Ο Erdoğan έκανε ένα λάθος σε αυτό το θέμα. Στις 7 Δεκεμβρίου 2017».

Παρουσιαστής«Ο χάρτης ήρθε».

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Υπάρχουν πολλές περισσότερες (βάσεις). Σίγουρα. Στις 7 Δεκεμβρίου 2017 ο Erdoğan, στην Ελλάδα, είπε ότι: Να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης. Εκεί έχασε. Αυτό είναι μεγάλο διπλωματικό λάθος. Ο ομόλογός του είπε επίσης: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Με άλλα λόγια, τα λόγια «Να επικαιροποιήσουμε τη Λωζάνη» είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στο θέμα της Ελλάδας. Η Ελλάδα ήταν πάντα το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης… Τι θα συμβεί αν την πολιορκήσετε (την Τουρκία); Το προσπαθήσατε το 1922».

Παρουσιαστής«Προς τι λοιπόν αυτές οι βάσεις των ΗΠΑ»;

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Λάθος. Κρίμα. Αμαρτία. Είναι απαραίτητο να συμφιλιωθούν οι δύο πλευρές του Αιγαίου. Είναι απαραίτητο να φτιαχθεί μια θάλασσα ειρήνης».

[]

Παρουσιαστής«Ο Μητσοτάκης ήρθε στην Άγκυρα.(sic) Συναντήθηκε με τον Erdoğan . Και οι δύο έκαναν πολύ θετικές δηλώσεις. Γιατί ξέσπασε ξανά η κρίση; Διαμαρτύρεστε συνεχώς για την Τουρκία στο αμερικανικό Κοινοβούλιο. Λέτε όχι σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Όλοι οι Αμερικανοί γερουσιαστές χειροκροτούν θερμά».

Zafer Şahin (Δημοσιογράφος)«Διότι η Τουρκία χαλάει τα σχέδια της Αμερικής στην περιοχή. Αυτό είναι το όλο θέμα».

[]

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης. Δεν πρέπει να παραδοθεί στην Αμερική».

Παρουσιαστής«Στόχος αυτής της δομής είναι η Τουρκία;»(Εμφανίζει τις βάσεις των ΗΠΑ στον χάρτη)

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Φυσικά λένε κάτι άλλο. Λένε παραμύθια. Στόχος είναι οπωσδήποτε η Τουρκία. Να περικυκλώσει την Τουρκία από τη Δύση».

Παρουσιαστής«Μπορεί η Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία;»

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Αδύνατον».

Παρουσιαστής«Ακόμα κι αν πρόκειται για αμερικανική πρόκληση;»

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Ναί. Αυτό δοκιμάστηκε μια φορά στα 100 χρόνια. Δόθηκε η απάντηση. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αλλά κρίμα τον ελληνικό λαό. Έχετε εισόδημα 100 λίρες. Χρωστάτε 150 λίρες. Και ακόμα ψάχνετε όπλα. Σας εκμεταλλεύονται μέχρι το κόκαλο. Δεν έχετε βιομηχανία. Στέκεστε με τον Τουρισμό. Έχειεπίσης, συμφωνίες με τη Γαλλία.

[]

Zafer Şahin (Δημοσιογράφος)«Ο Μητσοτάκης έτρεξε στις ΗΠΑ, γιατί φοβόταν ότι θα επικαιροποιηθεί η Λωζάνη… Αυτά που είπε ο Τούρκος Πρόεδρος έχουν πολλές βαθιές έννοιες».

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Τι θα επικαιροποιήσεις φίλε μου; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα»

Zafer Şahin (Δημοσιογράφος)«Δώσαμε τα νησιά κάτω από τη μύτη μας, κύριε Muharrem».

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Τι θα κάνουμε? Θα τα πάρουμε;»

Zafer Şahin (Δημοσιογράφος)«Ίσως το κάνουμε. Πρώτα ο Αλλάχ».

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Δεν τα δώσαμε στη Λωζάνη. Τα είχε δώσει ο Σουλτάνος. Ο Αμπντούλ Χαμίτ είχε δώσει την Κύπρο. Αυτά τα νησιά είχαν δοθεί κατά τη διάρκεια του σουλτανάτου. Μην συκοφαντείς τον λαό. Είναι κρίμα, είναι αμαρτία».

[]

Zafer Şahin (Δημοσιογράφος)«Επειδή ο Μητσοτάκης έτρεξε στις ΗΠΑ και παρουσίασε την Τουρκία ως εχθρό, σηματοδότησε ότι εκεί μπορεί να υπάρξουν διαφορετικές εξελίξεις».

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Θα εισβάλουμε στα νησιά;»

Zafer Şahin (Δημοσιογράφος): « Όχι. Υπάρχουν 152 νησιάτων οποίων το καθεστώς είναι ασαφές. Το καθεστώς αυτών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι ασαφές. Υπάρχει ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας επί αυτού του θέματος».

Πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα«Μιλάς για βραχονησίδες».

Zafer Şahin (Δημοσιογράφος)«Όχι».

Μήνυμα Δένδια στους εταίρους να μην ενδίδουν στους εκβιασμούς της Τουρκίας, με όποιον «μανδύα» και αν περιβάλλονται   

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: