Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα: Έχει το χαμηλότερο ποσοστό δωρεάς οργάνων σε όλη την Ευρώπη [βίντεο]

Περίπου οχτώ χρόνια θα πρέπει να περιμένει ένας νεφροπαθής στη χώρα μας για να βρεθεί μόσχευμα , λόγω έλλειψης οργάνων Photo screenshot via ΕΡΤ




Η Ελλάδα υπολείπεται σε μεγάλο βαθμό στις μεταμοσχεύσεις και έχει το χαμηλότερο ποσοστό δωρεών στην Ευρώπη.

Οι δυσκολίες στην οργάνωση αποτελούν σύμφωνα με τον κορυφαίο χειρουργό Dr.Ανδρέα Τζάκη τον σημαντικότερο λόγο.

Όποιες κι αν είναι οι αιτίες του προβλήματος πάντως, το αποτέλεσμα είναι ότι, για παράδειγμα, ένας νεφροπαθής εάν επιθυμεί να μεταμοσχευτεί, στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει περίπου 8 χρόνια, λόγω των ελάχιστης προσφοράς οργάνων.

Στη χώρα μας ετησίως αξιοποιούμε όργανα από 5 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, την ώρα που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι οι 20 δότες ανά εκατομμύριο.

Οι μεταμοσχεύσεις δεν προσφέρουν μόνο περισσότερα χρόνια και ποιότητα ζωής τους λήπτες αλλά επίσης εξοικονομούν και χρήματα στο κράτος λέει ο Έλληνας καθηγητής.

Η διαπίστωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω στις μεταμοσχεύσεις δεν αφαιρεί τη δραματική της ουσία… ανθρώπινες ζωές χάνονται λόγω έλλειψης ενημέρωσης και οργάνων.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες στατιστικά είναι πιο πιθανό ένας άνθρωπος να χρειαστεί μεταμόσχευση κάποια στιγμή στη ζωή του, παρά να γίνει δότης οργάνων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Βήμα κατά της Αλτσχάιμερ: Ανακαλύφθηκε μόριο που αποκαθιστά τη μνήμη σε ποντίκια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: