Αποτύχαμε και στο Ντομπάς ομολογεί προπαγανδιστής του Πούτιν, ενώ ο Βλαντιμίρ παριστάνει τον… λοχαγό από το Κρεμλίνο

File photo: Μέλη της πολιτοφυλακής της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ περπατούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου epa09951824 EPA/ALESSANDRO GUERRA




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπαγορεύει τις επί τόπου κινήσεις στρατευμάτων στην Ουκρανία καθώς ο στρατός του παραπαίει, σύμφωνα με δυτικές στρατιωτικές πηγές.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των KATIE FEEHAN, ΤΟΝ WILL STEWART,  ΤΟΝ JACK NEWMAN,  ΤΟΝ CHRIS PLEASANCE και TOM BROWN για τη MAILONLINE

Παράλληλα, ο στρατηγός Valery Gerasimov ,λέγεται επίσης, ότι αναλώνεται σε παρόμοιες τακτικές αποφάσεις, μικροδιαχειριζόμενος τον πόλεμο στις ελάχιστες λεπτομέρειες κάτι που κανονικά θα επιβλέπονταν από έναν συνταγματάρχη.

«Πιστεύουμε ότι ο Πούτιν και ο Γερασίμοφ εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων τακτικής σε ένα επίπεδο που κανονικά θα περιμέναμε να ληφθούν από έναν συνταγματάρχη ή έναν ταξίαρχο», δήλωσε δυτική στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με τον The Guardian .

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ρωσικές τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) είχαν «χτυπηθεί», προσθέτοντας: «Εάν ο Πούτιν κάνει τη δουλειά του διοικητή ταξιαρχίας», τότε «θα μπορούσε να εμβαθύνει σε μια δύναμη που θα μπορούσε να είναι τόσο μικρή όσο 700 έως 1.000 στρατιωτών.

Οι στρατιώτες του Πούτιν δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να επιτύχουν τους στρατιωτικούς τους στόχους στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να επιτύχουν μια σημαντική ανακάλυψη προκειμένου να περικυκλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η απόφαση του Πούτιν να αναλάβει τον προσωπικό έλεγχο των κινήσεων των στρατευμάτων επί του εδάφους θα μπορούσε να συμβάλει στις στρατιωτικές αποτυχίες.

Την ίδια ώρα οι υποκλοπές των επικοινωνιών έχει αναγκάσει τη Μόσχα να στείλει περισσότερους ηγέτες ταγμάτων στην πρώτη γραμμή για να επικοινωνήσουν με τα στρατεύματά τους, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να σκοτώνουν τους Ρώσους στρατηγούς, με 12 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

Και ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν στα ρωσικά σύνορα αφού ανακατέλαβαν το Χάρκοβο, τη Δευτέρα, ένας από τους κορυφαίους προπαγανδιστές του Πούτιν δήλωσε ότι η επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Ντονμπάς απέτυχε.

Ο Ρώσος αξιωματικός πληροφοριών και διοικητής Igor Girkin πήγε στο κανάλι του στο Telegram για να συνοψίσει την κατάσταση για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία και είπε ότι η πρόθεσή τους ήταν «τόσο προφανής» που οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μπόρεσαν να αντισταθούν.

Εν τω μεταξύ, έχουν κοινοποιηθεί απίστευτες φωτογραφίες από το εσωτερικό των χαλυβουργείων Azovstal – που ήταν υπό πολιορκία στη Μαριούπολη εδώ και μήνες – μετά την εκκένωση των τραυματιών Ουκρανών στρατιωτών.

Ο Γκίρκιν, ο οποίος έχει μιλήσει ειλικρινά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις του Πούτιν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η εισβολή τους στην Ουκρανία συνεχίζεται, μοιράστηκε μια λεπτομερή περίληψη της προόδου ή της έλλειψής της στο κανάλι του στο Telegram, προσθέτοντας ότι η αποτυχία να σημειώσει πρόοδο δεν ήταν έκπληξη.

Έγραψε: «Με λύπη πρέπει να πω ότι η ευρέως διαφημιζόμενη […] επιχείρηση για την ήττα της ομάδας Ντόνετσκ του εχθρού απέτυχε.

«Σε περισσότερες από δύο εβδομάδες σκληρών εχθροπραξιών (που στοίχισαν τεράστιες απώλειες και στις δύο πλευρές) έχουν επιτευχθεί μόνο τακτικές επιτυχίες. Ούτε μια μεγάλη τοποθεσία δεν έχει απελευθερωθεί ».

Ο Γκίρκιν είπε ότι ίσως κάποιες «τοπικές τακτικές επιτυχίες» θα μπορούσαν να επιτευχθούν πριν από μια αντεπίθεση από τις δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά είπε ότι είναι απίθανο η περιοχή του Ντονμπάς να «απελευθερωθεί πλήρως», προσθέτοντας: «Είναι πιθανό ότι η UAF δεν θα απωθηθεί καν από στα περίχωρα του Ντόνετσκ. Και δεν μπορώ να πω ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι απροσδόκητο για μένα. Ακριβώς το αντίθετο.’

Συνεχίζουν να ρίχνουν θερμοβαρικές βόμβες 

Εν τω μεταξύ, πλάνα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν θερμοβαρικούς πυραύλους για να βομβαρδίζουν περιοχές που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τις δυνάμεις της Ουκρανίας.

Στο βίντεο, που κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο και σε άγνωστη τοποθεσία, δεκάδες θερμοβαρικά όπλα εξαπολύθηκαν, ενώ έπεφταν καπνός καθώς ανέβαιναν στον αέρα προς τους στόχους, ενώ η γη γύρω από τον εκτοξευτή πυρπολήθηκε.

Οι θερμοβαρικές βόμβες, επίσης γνωστές ως βόμβες κενού ή βόμβες καυσίμου-αέρα, είναι πολύ πιο καταστροφικές από τα συμβατικά εκρηκτικά και λειτουργούν σε δύο στάδια.

Όταν αναπτύσσεται ένα θερμοβαρικό φορτίο, η πρώτη έκρηξη εκτοξεύει έναν ατμό καυσίμου σε όλη τη γύρω περιοχή, πριν μια δεύτερη έκρηξη αναφλέξει το σύννεφο ατμών στον αέρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια τεράστια έκρηξη, πυροδοτώντας μια βολίδα υψηλής θερμοκρασίας που απορροφά το οξυγόνο στη γύρω περιοχή και δημιουργεί ένα τεράστιο κύμα έκρηξης.

Η βολίδα μπορεί να λιώσει μέσα από τις άμυνες και να εξατμίσει τα σώματα που πιάνονται κοντά στην έκρηξη, ενώ το κύμα έκρηξης υψηλής πίεσης μπορεί να γκρεμίσει κτίρια και να σπάσει ανθρώπινα όργανα.

Με πληροφορίες από Guardian και DailyMail

Η χειρότερη στιγμή του πολέμου για τους Ρώσους * Στον ποταμό Ντονέτς 400 νεκροί και 80 κατεστραμμένα άρματα μάχης [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: