Ανησυχίες και επιφυλακτικότητα στο Κογκρέσο για το “διπλό παιχνίδι” του Ερντογάν: Τι αποκαλύπτει το Fox;

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απευθύνεται στο αμερικανικό Κογκρέσο. EPA, MELINA MARA, POOL




Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι FOX σε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τίτλο Lawmakers wary that Turkey is ‘playing double game’ in NATO, arms negotiations μεταδίδει ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες είναι ολοένα και πιο επιφυλακτικοί για το ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Tayyip Erdogan) «παίζει διπλό παιχνίδι», καθώς προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά κέρδη σε αντάλλαγμα την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Τα παραπάνω ανέφεραν πηγές στο Fox News την Πέμπτη. Το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:

Μερικοί στο Κογκρέσο διστάζουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα, αφότου ο Erdogan έκανε βήματα για να εμποδίσει την επέκταση του ΝΑΤΟ, σε μια εποχή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής Βουλής, με γνώση της πρότασης που κυκλοφορεί μέσω του Κογκρέσου, είπε στο Fox News την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν (Biden) «εμπαίζεται» από την Τουρκία. «Δεν είναι έντιμοι και δεν συμπεριφέρονται όπως θα έπρεπε για έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ», είπε το ανώτατο στέλεχος. «Ενεργούν πολύ επιθετικά για τα δικά τους συμφέροντα».

Ο εκπρόσωπος του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ (Bob Menendez), του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, είπε στο Fox News ότι ο κορυφαίος Δημοκρατικός έχει «σοβαρές ανησυχίες για την αντιδημοκρατική πορεία της Τουρκίας υπό τον Erdogan – συμπεριλαμβανομένης της αχαλίνωτης επιθετικότητάς της Τουρκίας έξω από τα σύνορά της και της αναζωπύρωσης του διχασμού της στην ανατολική Μεσόγειο, στον Νότιο Καύκασο ​​και στο ΝΑΤΟ».

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε στις ερωτήσεις του Fox News σχετικά με το αν ο Biden υποστήριξε μια συμφωνία εξοπλισμών με την Τουρκία ή εάν η Κυβέρνηση (των ΗΠΑ) θα διαπραγματευόταν σε μια προσπάθεια να πείσει τον Erdogan για την επέκταση του ΝΑΤΟ.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία συνεργάζονται απευθείας με την Τουρκία για να αντιμετωπίσουν τις δηλωμένες ανησυχίες της Άγκυρας», δήλωσε στο Fox News ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Είμαστε βέβαιοι ότι οι ανησυχίες της Τουρκίας θα αντιμετωπιστούν και ότι θα καταλήξουμε σε συναίνεση ως συμμαχία για τη διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους και βαθείς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: τηλεοπτικό κανάλι FOX

Διαβάστε ποιά ελληνικά νησιά θεωρούν δικά τους οι Τούρκοι Αττίλες: Βασικά όλα τα Δωδεκάνησα και όχι μόνο… [λίστα]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: