Πιο Ερντογάν, πεθαίνεις… Τα δίνει όλα, μα όλα στο Ισραήλ, αθωώνει τους βασιλιάδες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου…

epa09857144 A handout photo made available by the Turkish President’s Press Office shows Turkish President Erdogan (front) addressing the Russian (R) and Ukrainian (L) delegations before their talks, at Dolmabahce Palace in Istanbul, Turkey, 29 March 2022. Delegations from Russia and Ukraine are due to resume face-to-face talks in Istanbul on the day. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Το θέμα δεν είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αλλάζει πολιτικές όπως τον χαμαιλέοντα. Ούτε ότι γλύφει εκεί που έφτυνε. Ούτε ότι εξυβρίζει με τον χειρότερο τρόπο ηγέτες και χώρες, για να …εξαπολύσει ύμνους μετά από λίγο καιρό, ως να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ηγέτες της Δύσης ξεχνούν τόσο εύκολα. Και εκεί που τον έχουν ρίξει στην ανυποληψία, τον επαναφέρουν στο προσκήνιο ως τον «απόλυτο ηγέτη», που είναι δήθεν ο «καλύτερος μεσολαβητής» και ο οποίος υποτίθεται ότι λύνει προβλήματα, και δεν τα δημιουργεί.

Είδαμε τα καραγκιοζιλίκια με την Ουκρανία και τις ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα λήξει ο πόλεμος. Στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και τα συμφέροντα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

  • Έπεισε τους ανοήτους ηγέτες της Δύσης, ότι δεν πρέπει να ακολουθήσει τις κυρώσεις για να είναι «δίκαιος και ανεξάρτητος συνομιλητής» των προέδρων της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα θα εκμεταλλευθεί τον πόλεμο και το δράμα χιλιάδων Ουκρανών, για να έχει κέρδη η Τουρκία και ο ίδιος προσωπικά.
  • Θυμίζω ότι έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο εναντίον του Ιράν, πλουσίεψε ακόμα πιο πολύ η οικογένειά του και οι Αμερικανοί δεν είδαν, δεν άκουσαν.

Η «υπόθεση Ερντογάν» είναι αηδιαστική, όπως και η απουσία αντίδρασης των Δυτικών. Αλλά γίνεται ακόμα πιο αηδιαστική με την απόφαση του να ξεπλύνει τους βασιλιάδες της Σαουδικής Αραβίας για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Δεν νομίζω ότι ξεχάσατε την υπόθεση, αγαπητοί αναγνώστες… Είχε χαρακτηρίσει δολοφόνους τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και είχε ξεσηκώσει παγκόσμιο σάλο για τον φρικτό θάνατο του δημοσιογράφου. Ως γνωστό, οι άνθρωποι του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας κομμάτιασαν τον δημοσιογράφο και τον εξαφάνισαν.

Ξεσηκώθηκαν όλες οι κυβερνήσεις εκτός της αμερικανικής -τότε ήταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ- ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικές δυνάμεις, έγιναν κάποιες ψευτοδίκες στο βασίλειο και το θέμα ξεχάστηκε. Γιατί νομίζετε; Διότι ο Ερντογάν αποφάσισε να τα βρει με τους βασιλιάδες, οι οποίοι -όπως είναι βέβαιο- θα τον φλομώσουν στο χρήμα. Για να …ξεχάσει! Τη φρικτή δολοφονία του ενοχλητικού, για το βασιλικό καθεστώς, δημοσιογράφο.

Ναι, αυτός είναι ο Ερντογάν, ο αγαπημένος της Δύσης, που εισβάλει, που καταστρέφει, που γέμισε τις φυλακές με τους αντιπάλους του. Που φυλάκισε εκατοντάδες δημοσιογράφους. Που συντηρεί τον άθλια κατοχή στην Κύπρο.

Ξεσηκώθηκε η Δύση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και καλώς έπραξε. Αλλά η ίδια Δύση δεν θυμάται την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αντίθετα, η Δύση επιβραβεύει την Τουρκία και σιωπά για τα εγκλήματα της.

Το πρόβλημα στην Αθήνα και την Λευκωσία βρίσκεται μονίμως στην κορυφή. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να έχει μία μικρή, αλλά ουσιαστική κουβέντα, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στις Βρυξέλλες πριν από δέκα μέρες.

Οι διαρροές από το Προεδρικό Μέγαρο είναι ήξεις αφίξεις. Αλλά, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αντί να ενημερώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο για την κατάσταση επί του εδάφους στην Κύπρο, του μίλησε για αυτά τα …απίθανα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που «σοφίστηκε» με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, και τα οποία νομιμοποιούν την τουρκική κατοχή. Ναι, ειλικρινά το λέω… Δεν υπάρχει σωτηρία.

Εδώ και καιρό, ο Ερντογάν ξεκίνησε αυτή την ψεύτικη και στα λόγια «επίθεση φιλίας» προς τις χώρες με τις οποίες έχει συγκρουστεί. Απ’ όσα γνωρίζουμε, η Αίγυπτος έχει αρνηθεί να «τα βρει», τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έδραξαν την ευκαιρία για να μπουν στο μάτι του Κατάρ, αλλά δεν έχουν δώσει ακόμα τα δισεκατομμύρια που υποσχέθηκαν. Με τη Σαουδική Αραβία θα προχωρήσουν τώρα οι συζητήσεις που ο Ερντογάν αποφάσισε να ξεχάσει τη δολοφονία του Κασόγκι.

  • Και με το Ισραήλ βρίσκεται στα …τέσσερα. Κυριολεκτικά. Δίνει γη και ύδωρ. Την Παρασκευή τηλεφώνησε στον πρόεδρο της χώρας για να καταδικάσει (δήθεν) την δολοφονική επίθεση Παλαιστίνιου εναντίον Ισραηλινών πολιτών. Τις δολοφονίες διέπραξε μέλος της τρομοκρατικής ομάδας που ο ίδιος ο Ερντογάν ενισχύει.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας νομίζει ότι οι Ισραηλινοί είναι βλάκες. Ή ότι έχουν ξεχάσει. Ή δεν γνωρίζουν ποιος βρίσκεται πίσω από τις αναταραχές στην Ιερουσαλήμ. Ή δεν θυμούνται ότι χαρακτηρίζει ναζί τους Ισραηλινούς.

Ο Ερντογάν βρήκε πρόσφορο έδαφος και άρχισε να καλλιεργεί το νέο του πρόσωπο. Και εκεί ήταν που έχασαν το διπλωματικό παιγνίδι η Ελλάδα και η Κύπρος. Αντί να προβάλουν τις θέσεις τους και να παρουσιάσουν την πραγματικότητα, ότι ακόμα και τώρα απειλεί στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, άφησαν να τους παρασύρει το ποτάμι.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Ερντογάν, απλά και μόνο για να συμφωνήσουν να «έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι στο Αιγαίο» και ο πρόεδρος της Κύπρου συνεχίζει να ζει στο φανταστικό κόσμο που δημιούργησε…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Γιατί δεν ομιλεί κανείς για το περίφημο κονβόι των 40 μιλίων που είχε στόχο την κατάληψη του Κιέβου; Χιλιάδες οι νεκροί Ρώσοι (κατά την κ. Νούλαντ)…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: