Ο Μεχμέτ Οζ είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος: Το προφίλ του “τηλεγιατρού” που θέλει να γίνει Γερουσιαστής των ΗΠΑ…

FILE PHOTO: US television personality Dr. Mehmet Oz (R) and his daughter Daphne Oz arrive for the 44th Daytime Emmy Awards at the Pasadena Civic Center in Pasadena, California, USA, 30 April 2017. EPA, NINA PROMMER




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Τον γνωρίσαμε μέσα από τις εκπομπές της Όπρα Γουίνφρεϊ. Πρόσφατα απέκτησε το δικό του “αστέρι” στο πεζοδρόμιο του Χόλιγουντ.

Ο Μεχμέτ Οζ είναι αδιαμφισβήτητα ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στην ψυχαγωγία του Αμερικανικού κοινού. Αλλά ως εκεί. Βέβαια ο ίδιος έχει διαφορετική αντίληψη, καθώς θεωρεί ότι η πολιτική του “ταιριάζει” και μάλιστα ότι μπορεί να υπηρετήσει στα έδρανα του Κογκρέσου.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποιος είναι ο “τηλεγιατρός” που χαίρει της υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ για την έδρα της Πενσιλβάνια, στα Midterms του 2022.

Ο Μεχμέτ Οζ είναι ένας πολύ στενός άνθρωπος του αυταρχικού προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για τον μοναδικό υποψήφιο νομοθέτη που έχει διπλή υπηκοότητα και έχει υπηρετήσει σε ξένο στρατό.

  • Ο αρθρογράφος της Washington Post, Τζος Ρόγκιν, σε πρόσφατο δημοσίευμά του, εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την ζωή του Οζ, ο οποίος δεν διστάζει να εμφανίζεται σαν την “κατάλληλη λύση για την Αμερική – Τον γιατρό της χώρας”.
  • Ο Ρόγκιν προσθέτει στο δημοσίευμά του, ότι ο τουρκοαμερικάνος “σόουμαν” έχει μυριάδες διασυνδέσεις στην Τουρκία με άτομα που “ανησυχούν πολύ την Ουάσινγκτον”.

Για το “Δρ Οζ” όμως, αναφορές έχουν γίνει και από ανθρώπους του επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου.

Ο Μάικλ Ρούμπιν, ανώτερος συνεργάτης του American Enterprise Institute, δήλωσε ότι η απροθυμία του Οζ να αποποιηθεί την τουρκική υπηκοότητα “θα κρατήσει τους ανθρώπους του FBI ξύπνιους”. Αν και ο βασικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ισχυρίζεται ότι διατηρεί την διπλή υπηκοότητα για να επισκέπτεται συχνότερα και ευκολότερα την άρρωστη μητέρα του, οι Αμερικανικές αρχές αμφισβητούν την δικαιολογία του και θεωρούν ύποπτη την δραστηριότητά του, όποτε βρίσκεται επί Τουρκικού εδάφους.

Σχετικά με τους δεσμούς του με την Τουρκική ελίτ, η National Review, παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες μια λεπτομερή λίστα με άτομα και οργανισμούς που αλληλεπιδρούσε ο Μεχμέτ Οζ. Όλοι τους είχαν σχέσεις με τον Ερντογάν και εργαζόντουσαν ξεκάθαρα και μόνο για τα Τουρκικά συμφέροντα.

Το 2019, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, μίλησε στο Συνέδριο του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (DIEΚ). Πρόκειται για μια ομάδα όπου πολλές δυτικές εταιρείες έχουν αποστασιοποιηθεί από την ημέρα που η κυβέρνηση Ερντογάν ανέλαβε τον έλεγχό της το 2014. Επιπροσθέτως, την ίδια χρονιά, ο Οζ ήταν “ειδικός καλεσμένος” στον έρανο της TASC, της οποίας ηγετικό πρόσωπο είναι ο μεγαλοδικηγόρος Gunay Evinch, ο οποίος διατηρεί στενότατους δεσμούς με την Άγκυρα.

Βλέποντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Μεχμέτ Οζ, ουδεμία σχέση έχει με την Αμερικανική κοινωνία, που κατά τα άλλα κόπτεται να υπηρετήσει. Ο στόχος του δεν είναι άλλος από το να λειτουργήσει παρασιτικά και εις βάρος των ΗΠΑ, για να διευκολύνει τα σκοτεινά σχέδια του Ερντογάν.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι αυτά που λένε οι πραγματικοί ιατροί της χώρας για τον “Δρ Οζ”.

Η πλειοψηφία του επιστημονικού κόσμου κάνει λόγο για έναν άκρως επικίνδυνο άνθρωπο «του οποίου οι θεραπείες για καλή ζωή δεν έχουν καμία σχέση με την συμβατική ιατρική». Οι δίαιτες και τα προϊόντα που προωθούσε ήταν στα όρια της παρανομίας, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να καταλήξουν με σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία. Ο “γιατρός της Αμερικής” δεν είναι κάτι άλλο λοιπόν, από ένας κομπογιαννίτης.

Όμως, παρά τη φασαρία που γίνεται γύρω από το όνομά του, ο Μεχμέτ Οζ “πατάει” στο γεγονός ότι είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ. Ωστόσο, αρκετοί συνάδελφοί του, αν και παραδέχθηκαν ότι έχει άριστες γνώσεις ως καρδιοχειρουργός, οι συμβουλές του προς το κοινό, τους αφήνουν άφωνους.

  • Εν κατακλείδι, η υποψηφιότητα του Τουρκοαμερικάνου “τηλεγιατρού” μυρίζει διαφθορά από την πρώτη στιγμή. Φυσικά δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο, εφόσον μιλάμε για έναν στενό σύμμαχο του Ερντογάν.

Αυτό που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι, στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές θα αμφισβητήσουν το χρίσμα που του έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και θα επιλέξουν έναν κανονικό πολιτικό για να διεκδικήσει την έδρα της Πενσιλβάνια από τους Δημοκρατικούς.

Οι πολίτες χρειάζονται νομοθέτες που να πιστεύουν στην ελευθερία, τις αξίες και την δικαιοσύνη. Ο Μεχμέτ Οζ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων.

*Γιώργος Δημητρόπουλος, δημοσιογράφος, εκδότης americanherald.gr και αρθρογράφος γνώμης Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ο Γκουτέρες πήγε πρώτα να δώσει «διαπιστευτήρια» στον Ερντογάν: Ο… εξαφανισμένος Γ.Γ. καθοδόν προς Μόσχα και Κίεβο ευλόγησε το ρόλο της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: