Ο Κλοπ για το ντέρμπι της Premier League: «Πρέπει να είμαστε “άπληστοι” με τη Γιουνάιτεντ»

File photo: Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ. EPA, TIM KEETON




Το αποψινό εξ αναβολής ντέρμπι της 30ής αγωνιστικής της Premier League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19/04, 22:00) θεωρείται “υψίστης σημασίας” για τον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός τεχνικός φρόντισε τα τελευταία 24ωρα να “ντοπάρει” ψυχολογικά τους παίκτες του, τονίζοντάς τους πολλάκις πως η Γιουνάιτεντ είναι ικανή για να κάνει τη ζημιά σε οποιαδήποτε έδρα, τους ζήτησε ν΄ αντιμετωπίσουν το ματς σα να έχουν “μηδέν βαθμούς” και κυρίως να ξεχάσουν τις διοργανώσεις που “κυνηγούν” εντός κι εκτός των συνόρων.

Ο Κλοπ είπε χαρακτηριστικά στους ποδοσφαιριστές του ότι θα πρέπει να παίξουν απέναντι στους “κόκκινους διάβολους” με στόχο να πάρουν το “πιο σημαντικό τρίποντο της ζωής τους”, στην προσπάθεια που κάνουν για να πάρουν τον τίτλο.

Η Λίβερπουλ, η οποία έχει κατακτήσει ήδη το League Cup και το περασμένο Σάββατο εξασφάλισε τη συμμετοχή της και στον τελικό Κυπέλλου, ενώ έχει προκριθεί και στους ημιτελικούς του Champions League, υπολείπεται κατά ένα βαθμό της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν.

Ενώ η 5η της κατάταξης, Γιουνάιτεντ, οδεύει για 5η συνεχόμενη σεζόν χωρίς τρόπαιο, ο Κλοπ παραδέχθηκε στους δημοσιογράφους την Δευτέρα (18/04) ότι ο σημερινός αντίπαλος είναι σε θέση να δημιουργήσει “τεράστια προβλήματα” στην Λίβερπουλ μέσα στο “Ανφιλντ”.

«Πρέπει να είμαστε θυμωμένοι, με την καλή έννοια και όλα αυτά τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Άπληστοι, πραγματικά, όπως είσαι αν δεν έχεις κερδίσει απολύτως τίποτα, όπως θα ήσουν εάν δεν είχες κανένα βαθμό και μπροστά σου έχεις να παίξεις για το πιο σημαντικό τρίποντο στη ζωή σου.

Αυτή είναι στην πραγματικότητα η συμπεριφορά `που χρειαζόμαστε να έχουμε σε αυτό το ματς, επειδή η ποιότητα του αντιπάλου είναι πολύ υψηλή.»

Ο Ραλφ Ράνγκνικ δεν κατάφερε να φέρει την “ανατροπή” στην Γιουνάιτεντ από τότε που ανέλαβε προσωρινά τα ηνία της και ο Κλοπ είπε ότι δεν υπήρχε γρήγορη λύση για τα ζητήματα του συλλόγου.

«Είχαμε μια παρόμοια κατάσταση όταν ξεκίνησα εδώ», πρόσθεσε. «Δεν κάναμε “θαύματα” από την πρώτη μέρα. Επιτρέψτε μου να το πω έτσι, και ίσως να σκεφτόσασταν μετά από έξι ή επτά εβδομάδες:

“Είναι πραγματικά πολύ καλύτερα από πριν;” Όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, απλώς αποδέχεσαι ότι χρειάζεσαι όλα τα βήματα. Δεν μπορείς απλά να πατήσεις ένα κουμπί και να ξεφύγεις…» κατέληξε ο Κλοπ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λίβερπουλ, Βρετανία

Ήττα σοκ για την Μπαρτσελόνα από την τελευταία Κάντιθ και μάλιστα εντός έδρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: