Νέο τελεσίγραφο των Ρώσων στους Ουκρανούς και ξένους υπερασπιστές του Azovstal: Να παραδοθούν μέχρι το μεσημέρι

File photo: Φωτογραφία από τη Maxar Technologies δείχνει φλεγόμενα κτίρια στην ανατολική πλευρά της πόλης της Μαριούπολης. SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES




Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στην πολιορκημένη Μαριούπολη μέχρι σήμερα το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας).

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα ζήτησε από τα στρατεύματα να αποσυρθούν από τη χαλυβουργία από τις 14:00 ως τις 16:00 (ώρα Μόσχας και ώρα Ελλάδας) «χωρίς εξαίρεση, χωρίς όπλα και χωρίς πυρομαχικά».

Νωρίτερα σήμερα υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να καταλάβουν με έφοδο τη χαλυβουργία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο των αυτονομιστών Έντουαρντ Μπασούριν.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, πως τουλάχιστον 1.000 άμαχοι κρύβονται σε υπόγεια καταφύγια στο Azovstal και πρόσθεσαν πως η Ρωσία ρίχνει βαριές βόμβες στο εργοστάσιο αυτό στη Μαριούπολη.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΑ
Ελλάδα Αθήνα 

Οριστικό, η μάχη των μαχών ξεκίνησε: Πολύ μεγάλο μέρος του ρωσικού στρατού είναι πλέον αφοσιωμένο στην επίθεση εναντίον του Ντονμπάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: