Μέχρι τέλους κατά του Πούτιν, με κάθε κόστος, λένε οι πεζοναύτες στη Μαριούπολη: Καταγγέλλουν όσους παραδόθηκαν [videos]

Ο διοικητής της 36ης ταξιαρχίας των Πεζοναυτών και ο διοικητής των δυνάμεων του “τάγματος Αζόφ” σε βίντεο στο οποίο ανακοινώνουν ότι ένωσαν τις δυνάμεις και συνεχίζουν την άμυνα της Μαριούπολης. Photo via Twitter




Οι Ουκρανοί πεζοναύτες της 36ης Ταξιαρχίας που χθες ενώθηκαν με τις δυνάμεις του τάγματος Αζόφ που υπερασπίζεται την Μαριούπολη από τις ρωσικές δυνάμεις που πολιορκούν την μαρτυρική πόλη από την έναρξη της εισβολής Πούτιν, ορκίζονται σε βίντεο που δημοσίευσαν ότι θα αμυνθούν “με κάθε κόστος”.

Το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί που βρίσκονταν στο γιγάντιο χαλυβουργείο Azovstal παραδόθηκαν χθες, τερματίζοντας την αντίσταση.

Όμως, χθες το βράδυ, ο διοικητής της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών Serhii Volyna και ο διοικητής του υπερεθνικιστικού συντάγματος Αζόφ, Denys Prokopenko, δημοσίευσαν βίντεο λέγοντας ότι δεν θα παραδοθούν ποτέ στις δυνάμεις  του Πούτιν .

Εάν οι Ρώσοι καταλάβουν τη βιομηχανική περιοχή Azovstal, θα έχουν τον πλήρη έλεγχο της Μαριούπολης, του κύριου λιμανιού της Αζοφικής Θάλασσας της Ουκρανίας, ενισχύοντας τον νότιο χερσαίο διάδρομο πριν από την αναμενόμενη νέα επίθεση στα ανατολικά της χώρας.

Ο Propopenko δηλώνει στο βίντεο:

«Χθες ενωθήκαμε με τους άξιους μαχητές των Πεζοναυτών, πραγματικούς στρατιώτες, ήρωες που έμειναν πιστοί στον όρκο τους, πιστοί στον ουκρανικό λαό και που συνεχίζουν να υπερασπίζονται την πόλη μαζί μας.

«Αυτοί είναι πραγματικοί άνδρες που έχουν επιλέξει τον δρόμο του πολέμου.

«Μην ηρωοποιείτε τους λιποτάκτες και ανθρώπους που παραδόθηκα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ηρωοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι ».

Η Volyna είπε στο βίντεο: «Πραγματοποιήσαμε μια επιτυχημένη επιχείρηση με το σύνταγμα Αζοφ. Ενωθήκαμε μαζί τους και πραγματοποιήσαμε μια επιτυχημένη ανασυγκρότηση.

«Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε καθήκοντα μάχης. Το ηθικό μας είναι δυνατό. Ξέρουμε τι κάνουμε και γιατί είμαστε εδώ”.

Σήμερα το πρωί, πηγές βρετανικών μυστικών υπηρεσιών αμφισβήτησαν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι έχει καταληφθεί η πόλη, λέγοντας: «Η συνεχιζόμενη άμυνα της Ουκρανίας στη Μαριούπολη δεσμεύει επί του παρόντος σημαντικό αριθμό ρωσικών στρατευμάτων και εξοπλισμού».

Χθες, το Κρεμλίνο μετέδωσε πλάνα στην κρατική τηλεόραση που φέρεται να δείχνουν τα ουκρανικά στρατεύματα να παραδίδονται, παραδίδοντας την κρίσιμη πόλη-λιμάνι στον Πούτιν.

Στρατιώτες που βγήκαν από καταφύγιο στο μεγάλο  χαλυβουργείο της Μαριούπολης φαίνονται  να περπατούν με τα χέρια ψηλά, ενώ ένας άνδρας που βοηθά να μεταφερθεί σύντροφός του με φορείο, φαίνεται να  κουνάει ένα λευκό πανί.

 

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι 1.026 Ουκρανοί πεζοναύτες που είχαν κρυφτεί στη βιομηχανική περιοχή της πόλης αναγκάστηκαν να παραδοθούν, μεταξύ των οποίων 162 αξιωματικοί. Το Κίεβο απέρριψε τον ισχυρισμό.

Μη επαληθευμένες αναρτήσεις από το υπουργείο Άμυνας του Κρεμλίνου πρόσθεσαν ότι μέλη της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της Ουκρανίας «εθελούσια κατέθεσαν τα όπλα». Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε επίσης χθες το βράδυ ότι έχει πάρει τον έλεγχο του λιμανιού της Μαριούπολης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών δήλωσε ότι προετοιμάζεται για μια τελική μάχη στη Μαριούπολη, η οποία πιθανότατα θα κατέληγε σε θάνατο ή αιχμαλωσία.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες από την πλευρά τους δήλωναν ότι η πτώση της Μαριούπολης φαίνεται να είναι θέμα «ωρών, όχι ημερών».

Ο Ζελένσκι, σε ομιλία του, δεν αναγνώρισε τους ισχυρισμούς για την παράδοση στη Μαριούπολη.

Αντίθετα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο στα αγγλικά που απευθύνει έκκληση προς τη Δύση να στείλει περισσότερα «βαριά όπλα» για να αποτρέψει ένα «ατελείωτο λουτρό αίματος».

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: