Οι Τσετσένοι σφαγείς του Καντίροφ πανηγυρίζουν την “άλωση” της Μαριούπολης: Mε ιαχές “Αλάχου Ακμπάρ” [video]

Στιγμιότυπο από το “πανηγυρικό” βίντεο που ανέβασε ο αιμοσταγής φίλος του Πούτιν κι αρχηγός των Τσετσένων σφαγέων στη Μαριούπολη.




Kαθώς η μοίρα της Μαριούπολης φαίνεται να βρίσκεται στα χέρια των εγκλωβισμένων πολεμιστών στη χαλυβουργεία Αζοφστάν, οι ρωσικές δυνάμεις – παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις Πούτιν – φαίνεται να συνεχίζουν το σφυροκόπημα της πόλης.

Η Ουκρανία αλλά και οι ΗΠΑ και η Βρετανία δηλώνουν πως η Μαριούπολη δεν έχει πέσει, με τον Τζο Μπάιντεν να δημοσιοποιεί ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του Κρεμλίνου ότι η Μαριούπολη έχει πέσει.

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό σκηνικό ο  δημοσιογράφος της Wall Street Journal, επικεφαλής ανταποκριτής εξωτερικών υποθέσεων, Γιαροσλάβ Τροφίμοφ, ανάρτησε στο Twitter το βίντεο που είχε ανεβάσει στο Telegram ο αρχηγός των Τσετσένων αιμοσταγής φίλος του Πούτιν Ραμζάν Καντίροφ.

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου  απεικονίζονται οι ισλαμιστές σφαγείς του Καντίροφ να ποζάρουν πάνοπολοι, κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Τσετσενίας, ενώ από πίσω τους φαίνονται τα ερείπια της ορθόδοξης πόλης να καπνίζουν ακόμη…. Μάλιστα ακούγονται να  κραυγάζουν τη φράση «Αλαχού Ακμπάρ» – ο Αλάχ είναι μεγάλος.

«Υπό τις ιαχές Αλάχου Ακμπάρ, η πόλη που κάποτε ιδρύθηκε από Έλληνες που διέφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία «απελευθερώθηκε» από τους κατοίκους της από τις Τσετσένους πολιτοφυλακές του Πούτιν. Τι ανατροπή της ιστορίας…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal.

 

Όσο είμαστε εδώ, η Μαριούπολη είναι δική μας: Μήνυμα των ελεύθερων πολιορκημένων από τα έγκατα του Αζοφστάλ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: