Η παραδοσιακή εγγύτητα της Ελλάδας προς τη Ρωσία αποτελεί παρελθόν: Λόγω της άθλιας επίθεσης στη Μαριούπολη…

File photo: Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Μαριούπολη στις 31 Ιανουαρίου 2022 και την συνάντησή του με την ελληνική ομογένεια. Photo via Twitter, @NikosDendias




Η ανταπόκριση του Michael Martens από την Αθήνα στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Όταν τη δεκαετία του 1990 μαινόταν ο πόλεμος στην Κροατία, τη Βοσνία και το Κόσοβο, υπήρχε μεγάλη συμπάθεια στην Ελλάδα για τους επιτιθέμενους.

Το καθεστώς του Σέρβου αυταρχικού ηγέτη Slobodan Milošević υποστηριζόταν ανοιχτά από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και των πολιτών. Αυτό κατέστη ιδιαίτερα εμφανές το 1999, όταν το ΝΑΤΟ παρενέβη υπέρ του Κοσόβου.

Ο τότε Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναγκάστηκε να λάβει αποφάσεις ενάντια στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη χώρα για να κρατήσει το μέλος του ΝΑΤΟ Ελλάδα στην πορεία που ακολουθούσε η Συμμαχία.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά, η εικόνα είναι διαφορετική. Αν και οι πολιτικές του Ρώσου πολέμαρχου Βλαντιμίρ Πούτιν (Wladimir Putin) απολαμβάνουν υποστήριξης από ένα μικρό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, η πλειοψηφία αντιτίθεται στην επιθετικότητα της Μόσχας εις βάρος της Ουκρανίας.

Αυτό έχει να κάνει και με μια ουκρανική πόλη, της οποίας το όνομα ήταν γενικά γνωστό στην Ελλάδα πολύ πριν από τη ρωσική εισβολή: Τη Μαριούπολη.

Τίτλος του δημοσιεύματος: «Η Μαριούπολη ως σημείο καμπής» και υπότιτλος: «Η παραδοσιακή εγγύτητα της Ελλάδας προς τη Ρωσία αποτελεί παρελθόν».

ΠΗΓΗ: Frankfurter Allgemeine Zeitung

«Φυσιολογική φθορά» αποκαλούν οι Τούρκοι τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας: Αποτροπιασμός από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: