Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ο απολογισμός των θυμάτων από το κτύπημα στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας και οι αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε, ο απόηχος της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας στην κυπριακή Βουλή, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη συζήτησή του με την Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας και οι υποδείξεις Πορτογάλου ειδικού για το πιθανό σημείο ταφής αγνοούμενων Ασσιωτών στο Δίκωμο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σφαγή αμάχων» γράφει πως οι Ρώσοι κτύπησαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ. Αλλού γράφει για υπόθεση χρήσης ναρκωτικών από 13χρονη και 15χρονη. Επίσης αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως η Νούλαντ του μετέφερε την ανάγκη εμπλοκής της Τουρκίας στα ενεργειακά.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Εγκλήματα με την υπογραφή του Κρεμλίνου» αναφέρει πως μακελειό με δεκάδες αμάχους νεκρούς σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ. Επίσης γράφει πως συνεχίστηκε και χθες η κομματική αντιπαράθεση για την απόφαση του ΑΚΕΛ να απέχει από τη συνεδρία της Βουλής, αλλά και για τη μη αναφορά του Ουκρανού Προέδρου στο Κυπριακό. Αλλού σημειώνει πως οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ αγγίζουν νομικό οίκο της Λεμεσού.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Φονικοί πύραυλοι κατά αμάχων» για ρωσικό κτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό με δεκάδες νεκρούς που φέρνει πιέσεις για νέες κυρώσεις. Αλλού γράφει πως επιβλήθηκαν δικαστικά πρόστιμα 17,5 εκατομμυρίων ευρώ για τροχαία σε 4 χρόνια. Επίσης αναφέρει ότι Πορτογάλος ειδικός υπέδειξε το σημείο πιθανής ταφής των 70 αγνοουμένων Ασσιωτών στον πρώην σκυβαλότοπο Δικώμου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Προνόμιο για λίγους έγινε η απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας» γράφει πως ένα στεγαστικό δάνειο 200 χιλιάδων ευρώ στοιχίζει 345 ευρώ τον μήνα μόνο τόκους. Αλλού αναφέρει πως δυσβάστακτο είναι το κόστος για τους συνταξιούχους της αγοράς φαρμάκων. Επίσης γράφει για το πέμπτο πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την ΕΕ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η ’Μπούτσα έχει δει το αδιανόητο» αναφέρεται στην επίσκεψη της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Ουκρανία. Αλλού αναφέρει πως η ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στην κυπριακή βουλή άφησε μια πικρή γεύση. Αλλού αναφέρεται στα εγκαίνια του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Κονιώτου/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση του ελληνικού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: