Για ρωσοφοβική υστερία: Η Μόσχα απαγόρευσε την είσοδο σε 287 Βρετανούς βουλευτές * Τιμητική διάκριση, λέει ο Τζόνσον

File photo: Φωτογραφία από άποψη της Βρετανικής Βουλής. EPA/UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR HANDOUT — MANDATORY CREDIT: UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Ρωσία απαγόρευσε σήμερα σε 287 βρετανούς βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων την είσοδο στη χώρα κατηγορώντας τους ότι υποδαυλίζουν “αδικαιολόγητη ρωσοφοβική υστερία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

“Τα πρόσωπα που στοχοποιούνται, των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, έχουν συμμετάσχει με τον πιο ενεργό τρόπο στην επιβολή των αντιρωσικών κυρώσεων από το Λονδίνο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ συνοδευόμενη από τον κατάλογο με τα ονόματα των 287 από τους 650 βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων.

Το υπουργείο σημειώνει ότι οι κυρώσεις αυτές έγιναν ως αντίποινα στις κυρώσεις εις βάρος 386 μελών της ρωσικής κάτω βουλής στις 11 Μαρτίου.

Τιμητική διάκριση, λέει ο Τζόνσον

Οι Βρετανοί βουλευτές στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ρωσία πρέπει να θεωρήσουν αυτές τις κυρώσεις ως μια τιμητική διάκριση, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον.

«Όλοι τους, και οι 287, πρέπει να το θεωρήσουν αυτό ως μια τιμητική διάκριση» δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

Αργότερα ο Βρετανός πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε, σύμφωνα με το BBC, σε συνέντευξή του στο Talk TV, αν συμφωνεί να χρησιμοποιηθούν τα βρετανικά όπλα εναντίον στόχων όπως διυλιστήρια εντός της Ρωσίας, απάντησε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί.

«Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η κρίση πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας» δήλωσε.

«Αλλά οι Ουκρανοί σαφώς, όπως είπε ο [υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων] Τζέιμς (Χίπι), έχουν το δικαίωμα να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους. Δέχονται επίθεση από έδαφος εντός της Ρωσίας…έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν και να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους».

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ξεκίνησε η διαδικασία περικοπής κοινοτικών κονδυλίων στην Ουγγαρία: Τιμωρία για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: