Φόρουμ Δελφών-Α’ ΓΕΕΘΑ: Προτιμάμε να καθόμαστε στο τραπέζι παρά να είμαστε το μενού *Εγγυώμεθα 100% την ακεραιότητα της χώρας [video]

File Photo: O αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον καθηγητή Αθανάσιο Πλατιά και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα. Πηγή φωτογραφίας Hellasjournal




Στο ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής μας αναφέρθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Με συνομιλητή τον καθηγητή Αθανάσιο Πλατιά και συντονιστή τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, ο κ. Φλώρος ξεκίνησε κάνοντας μια επισκόπηση της στρατιωτικής διπλωματίας όπως αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και έχει βελτιώσει την θέση της χώρας, ενδυναμώνοντας συμμαχίες.

Μίλησε για τον τρόπο που χτίζονται οι σχέσεις με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.

Όπως σημείωσε με έμφαση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είμαστε κράτος υπό απειλή κάτι που το νοιώθουμε καθημερινά.
Όμως, συμπλήρωσε, εάν και εφόσον έρθει η στιγμή έχουμε πλέον την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και κάθε επιβουλή μόνοι μας. Εάν έρθουν μαζί μας και άλλοι, καλοδεχούμενοι.

Κομβικός ο ρόλος Σούδας και  Αλεξανδρούπολης

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που παίζουν η Σούδα και η Αλεξανδρούπολη που είναι κρίσιμες στο να συνδιαμορφώνει η Ελλάδα το μέλλον της περιοχής καθώς, όπως χαρακτηριστικά, προτιμούμε να καθόμαστε στο τραπέζι παρά να είμαστε το μενού.

Καταλήγοντας ο στρατηγός Φλώρος σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η Ελλάδα σήμερα εξασφαλίζει τον σεβασμό μέσα από την ισχύ της σε μια προοπτική 10-15 χρόνων. Σημειώνοντας, παράλληλα, πως σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται σήμερα στο 100% την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία.

Στο εγγύς μέλλον, είπε, οι συνθήκες θα είναι ακόμη καλύτερες όχι μόνο λόγω των νέων οπλικών συστημάτων αλλά και μέσα από τη συντήρηση των υφιστάμενων και λόγω του έμψυχου δυναμικού και των στρατηγικών συμμαχιών από τις οποίες ξεχώρισε ιδιαίτερα αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Φόρουμ Δελφών – Geoffrey R. Pyatt: Αναβαθμισμένος ο ρόλος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ – Iσχύουν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας λόγω των S400

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: