Ας πιουν ξύδι στα κατεχόμενα: Ενοχλήθηκαν οι κατακτητές από τις δηλώσεις του Αναστασιάδη για την ΕΟΚΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα. Φωτογραφία ΓΤΠ, Α. ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ




Καταδικάζει έντονα …μάλιστα, αναφέρει το παράνομο ψευτο«υπεξ» στα κατεχόμενα, το εγκώμιο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την «αιματηρή οργάνωση» ΕΟΚΑ, όπως χαρακτηρίζει την εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση.

Το παράνομο ψευτο”υπεξ” ισχυρίζεται ότι η ΕΟΚΑ ορκίστηκε να καταστρέψει την τουρκική παρουσία, να συνδέσει το νησί με την Ελλάδα και να πραγματοποιήσει την ένωση. Η ΕΟΚΑ είχε στόχο μόνο τους Εγγλέζους κατακτητές, όχι τους Τουρκοκύπριους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα εδάφη, ανακοίνωσή του παράνομου ψευτο-«υπέξ» για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επέτειο της 1ης Απριλίου για την ίδρυση της ΕΟΚΑ, την οποία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση», υποστηρίζει επίσης ότι το εγκώμιο σε μια τέτοια οργάνωση – που ψευδώς αναφέρει ότι βρίσκεται στις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας – είναι ακόμη μια απόδειξη ότι «η νοοτροπία του ρατσισμού και της εχθρότητας προς τους Τούρκους, εξακολουθεί να υπάρχει στην ε/κ πλευρά».

Η ανακοίνωση από το κατοχικό καθεστώς είναι γεμάτη ψέματα, είναι αισχρή και δείχνει το μίσος των κατακτητών εναντίον των Ελληνοκυπρίων.

Το παράνομο καθεστώς ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ΕΟΚΑ μάχεται «ηρωικά» για τη δήθεν «ανεξαρτησία» και «ελευθερία» – συνεχίζει η ανακοίνωση – «προτιμά να κρύβει ιστορικά γεγονότα από τις νέες γενιές αντί να αντιμετωπίζει την ιστορία».

Υποστηρίζει ότι ο μοναδικός λόγος που δεν επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα μια συμφωνία είναι αυτή η νοοτροπία που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στην ε/κ πλευρά. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Ο μοναδικός λόγος μη επίλυσης του Κυπριακού είναι η τουρκική κατοχή και η κάκιστη νοοτροπία του κατοχικού καθεστώτος και το μίσος εναντίον των Ελληνοκυπρίων.

Στο τέλος της ανακοίνωσης του κατοχικού καθεστώτος αποκαλύπτονται οι Τούρκοι κατακτητές. Αναφέρει:

“Για το λόγο αυτό, πιστεύουμε ότι μια συμφωνία που προβλέπει ότι οι δύο «λαοί» θα ζήσουν δίπλα-δίπλα στα δικά τους κράτη, στα εδάφη τους, με σχέση καλής γειτονίας, είναι το πιο ρεαλιστικό μοντέλο λύσης”.

Φωτίου: Απαιτούμε από την Τουρκία αποφάσεις για τερματισμό του πόνου των συγγενών αγνοουμένων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: