Ζελένσκι σε Skynews: Περιμένετε να ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος για να δημιουργήσετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων; [video]

ΦΙΛΕ File Photo Με τον Ζελένσκι θα συναντηθούν οι πρωθυπουργοί Τσεχίας, Πολωνίας, Σλοβενίας στο Κίεβο Screenshoot via YouTube video sky news




Νέο μήνυμα στη Δύση απέστειλε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο Sky News, την Πέμπτη το βράδυ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μιλώντας στη δημοσιογράφο Alex Crawford ζήτησε να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, ώστε να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και να προστατευτούν οι άμαχοι.

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και τότε θα κάνετε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι πολύ αργά».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επέκρινε την «αναποφασιστικότητα της Δύσης να κλείσει τον ουρανό», ενώ όταν ρωτήθηκε αν το γεγονός αυτό, θα μπορούσε να κάνει χειρότερα τα πράγματα, οδηγώντας σε κλιμάκωση και απευθείας σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας, απάντησε: «Χειρότερα για ποιον; Για τις οικογένειές μας; Όχι. Για εκείνους; Ποιος ξέρει; Κανείς δεν ξέρει.

Όμως γνωρίζουμε ότι ακριβώς τώρα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Και στο μέλλον θα είναι αργά. Πιστέψτε με εάν η κατάσταση παραταθεί, θα δείτε. Θα κλείσουν τον ουρανό, αλλά θα χάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και μόνο τότε θα κάνετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι αργά».

Μιλώντας για την πολιορκία στη Μαριούπολης, ο Ζελένσκι είπε πως η Ρωσία «αντιμετωπίζει τους Ουκρανούς σαν ζώα, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης».

Με πληροφορίες από news.sky.com

Προκλητικά τρελή απάντηση Λαβρόφ σε Τούρκο δημοσιογράφο: Δεν επιτεθήκαμε στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: