Το Πεντάγωνο στέλνει στην Ελλάδα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Boeing KC-135 Stratotanker [video]

Air Force F-16 Fighting Falcons trail behind a KC-135 Stratotanker above the Red Sea, Feb. 16, 2022. Airr Force Staff Sgt. Joseph Pick




Ένα κέντρο επιχειρήσεων αεροπορικής υποστήριξης θα αναπτυχθεί στην Πολωνία και τη Ρουμανία, ενώ ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου και μία μονάδα συντήρησης θα αναπτυχθούν στη Γερμανία, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα καταφτάσουν στην Ελλάδα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC135, τον αριθμό των οποίων δεν προσδιόρισε ούτε και το αν θα σταθμεύουν μονίμως σε ελληνικό έδαφος.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Ρωσία έχει δεσμεύσει σχεδόν το 100 τοις εκατό της προκαθορισμένης μαχητικής ισχύος στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 625 πυραύλους σε ουκρανικούς στόχους από την έναρξη της εισβολής, προσθέτει ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος λέει ότι ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Λευκορωσία προετοιμάζεται για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Eπίσης δηλώνει λέει ότι η κύρια ρωσική προέλαση έξω από το Κίεβο φαίνεται να έχει σταματήσει.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Ρωσία έχει δεσμεύσει σχεδόν το 100 τοις εκατό της προκαθορισμένης μαχητικής ισχύος στην Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

 

Δεν υπάρχουν κινήσεις προς την Οδησσό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρατηρήσει αύξηση των επιθέσεων πυραύλων και πυροβολικού από τη Ρωσία, ενώ σημειώνουν περιορισμένη πρόοδο στο έδαφος και εξακολουθούν να μην ελέγχουν τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία.

Παρά τις αναφορές για κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών, ο αξιωματούχος λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο Πούτιν έχει ακόμα τη συντριπτική πλειονότητα των στρατιωτικών του αεροσκαφών διαθέσιμα προς χρήση τα οποία βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία.

Γερμανικό όχι σε διακοπή εισαγωγής πετρελαίου και αερίου από Ρωσία: Δεν έχουμε ακόμη εναλλακτική, λέει ο Σολτς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: