«Στρατηγική Πυξίδα»: Yπέρ της αμυντικής ενίσχυσης της ΕΕ η Κύπρος [video]

FILE PHOTO: Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, σε δηλώσεις μετά το πέρας του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Screenshot via YouTube




Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας ενέκριναν το έγγραφο της Στρατηγικής Πυξίδας, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινής στρατηγικής κουλτούρας και αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη δεκαετία.

Ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης επεσήμανε ότι «Ως Κύπρος υποστηρίξαμε την υιοθέτηση του έγγραφου στο οποίο καταγράφονται οι από κοινού επιδιώξεις μας στη διαχείριση κρίσεων, στην ανάπτυξη δυνατοτήτων και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και των συνεργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κατά τον Υπουργό Άμυνας, διαπιστώθηκε ακόμα από κοινού ότι «απαιτείται η ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας».

«Συζητήσαμε επίσης τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις» επεσήμανε.

Για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε η Κύπρος προς την Ουκρανία ύψους 1 εκατ. ευρώ ενημέρωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για τη Στρατηγική Πυξίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους στην Ουκρανία, τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, «για ακόμα μία φορά καταδικάσαμε απερίφραστα τη Ρωσική εισβολή και δηλώσαμε την στήριξη μας στην ενότητα, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας».

«Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσα τους εταίρους μου για την αποστολή ήδη εκ μέρους της Κύπρου του πρώτου πακέτου ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Θα αντέξει η οικονομία σε Ελλάδα – Κύπρο παρά τις δυσκολίες λόγω πανδημίας (συνέδριο Economist)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: