Ισχυρισμός ότι εμφανίστηκε στην Μαριούπολη ο διαβόητος ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ [βίντεο]

File photo: Οι εικόνες που παρουσίασε η ρωσική τηλεόραση με τον ηγέτη των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ να συναντά έναν Ρώσο στρατηγό τον Αντρέι Μορντβίτσεφ , ο οποίος σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό έχει σκοτωθεί. Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Photo screenshot via ΕΡΤ TV




Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ, ότι ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέβη στη Μαριούπολη.

Στόχος του ήταν να κινητοποιήσει τα στρατεύματά του, που συμμετέχουν στην επίθεση εναντίον αυτής της μεγάλης πόλης η οποία κατελήφθη από τις Ρωσικές δυνάμεις, όπως παραδέχθηκε και ο δήμαρχός της.

«Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ βρίσκεται στη Μαριούπολη για να ενισχύσει το ηθικό των μαχητών μας», δήλωσε ο Ακμέντ Ντουντάγιεφ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Καντίροφ, μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το RIA Novosti δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Καντίροφ να ποζάρει εν μέσω τριάντα ένοπλων ανδρών, μέσα σε έναν κλειστό χώρο, δηλώνοντας πως το στιγμιότυπο τραβήχτηκε στη Μαριούπολη.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η ρωσική τηλεόραση πρόβαλε, από την άλλη, εικόνες που δείχνουν μια συνάντηση μεταξύ του Καντίροφ και ενός άνδρα που παρουσιάστηκε ως ένας Ρώσος στρατηγός, ο Αντρέι Μορντβίτσεφ, ο οποίος σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό έχει σκοτωθεί.

Το AFP δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς με ανεξάρτητο τρόπο.




Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Αριθμός – φρίκη αν επαληθευτεί: Οι νεκροί της Μαριούπολης ίσως φθάνουν τους 10.000

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: