Σκληρές μάχες έξω από το Κίεβο: «Αν δεν αντέξει η χώρα μας, δεν θα αντέξει και η Ευρώπη» – Νέο μήνυμα Ζελένσκι [video]

File Photo Κατεστραμμένο άρμα μάχης στα περίχωρα του Κιέβου. EPA/STR




Ακόμα μία ημέρα, ακόμα ένα δραματικό 24ωρο εκτυλίχθηκε στην Ουκρανία, με τις μάχες του ρωσικού στρατού εναντίον του ουκρανικού να μαίνονται σε μεγάλες πόλεις και γύρω από το Κίεβο.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, η μία μετά την άλλη, υιοθετούν μέτρα απομονώνοντας τη Ρωσία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα επιβάλλονται στο εξής βαριές ποινές φυλάκισης σε όποιον δημοσιοποιεί «ψευδείς πληροφορίες» για τον στρατό.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Ζελένσκι, ζητά σε νέο του μήνυμα τη στήριξη της παγκόσμιας κοινότητας και οι Ουκρανοί στρατιώτες – αλλά και απλοί πολίτες- με κάθε μέσο μάχονται για να προστατέψουν την πατρίδα τους. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, καθώς αναμένεται να διεξαχθεί ο 3ος γύρος των διαπραγματύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία. Οι προσφυγικές ροές προς πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζονται.

 

Νέο μήνυμα Ζελένσκι

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε νέο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

 

Το νέο μήνυμα Ζελένσκι προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνες που είχαν τοποθετηθεί σε πόλεις της Πολωνίας, της Γεωργίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας. Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ζελένσκι τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.

Mε πληροφορίες από ethnos.gr

Μάχη στον ΟΗΕ για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό- ΗΠΑ: Γλιτώσαμε οριακά από όλεθρο – Μόσχα: Προβοκάτσια των Ουκρανών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: