Συζήτησαν τη ρωσική εισβολή και τα της Μεσογείου: Συλλυπητήρια Τρας στον Δένδια για τους νεκρούς ομογενείς στη Μαριούπολη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τη Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας. Φωτογραφία Υπουργείο Εξωτερικών




Τα συλλυπητήριά της για τους θανάτους Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία προσέφερε στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια η Βρετανίδα ομόλογός του Λιζ Τρας κατά την απογευματινή τους συνάντηση, τη Δευτέρα, στο Foreign Office.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας στο Twitter, συμφώνησαν να παροτρύνουν τους εταίρους των δύο χωρών να καταστήσουν υπόλογη τη Ρωσία, καθώς Βρετανία και Ελλάδα «είναι ενωμένες στην καταδίκη της βάρβαρης εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία και στην απομόνωση της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή».

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το συντονισμό των χωρών της Δύσης για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής, καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας.

Αναφέρθηκαν επίσης στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον κ. Δένδια να ευχαριστεί την κ. Τρας για την πρόσφατη δήλωση από εκπρόσωπο του Foreign Office πως η Βρετανία «δε θεωρεί ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών».

Επρόκειτο για δήλωση σε δημοσιογραφική ερώτηση για βρετανική τοποθέτηση έναντι των δηλώσεων Τσαβούσογλου περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/ΛΟΝΔΙΝΟ

Το Πεντάγωνο στέλνει στην Ελλάδα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Boeing KC-135 Stratotanker

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: