Συναγερμός σε όλη τη χώρα: Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή ήχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας

Bενζινάδικο, σταθμός θέρμανσης και το δίκτυο του κύριου αγωγού θέρμανσης υπέστησαν ζημιές και καταστράφηκαν μετά από βομβαρδισμό στο Zhytomyr της Ουκρανίας στις 11 Μαρτίου 2022. EPA, MIGUEL A. LOPES




Σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στις περισσότερες ουκρανικές πόλεις καλώντας τον κόσμο να αναζητήσει καταφύγια, έγινε γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σειρήνες ήχησαν στην πρωτεύουσα Κίεβο, τη δυτική πόλη Λβιβ, στην Οδησσό και το Χαρκίβ, το Τσερκάσι, καθώς και στην περιφέρεια του Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανέφερε αριθμός τοπικών ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις φάνηκαν να ανασυντάσσονται χθες, Παρασκευή, για μια ενδεχόμενη επίθεση στο Κίεβο. Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες, βάλλουν με πυρά πυροβολικού καθώς πλησιάζουν στην πρωτεύουσα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Λίγα λεπτά πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με μήνυμα του επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου, Ολέξι Κουλέμπα, στο Telegram: «Η περιοχή του Κιέβου βρίσκεται σε συναγερμό για αεροπορική επιδρομή. Όλοι να αναζητήσουν καταφύγιο άμεσα».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Κίεβο, Ukraine

Χημική επίθεση στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Μόσχα ίσως επιχειρήσει παραπλανητική χρήση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: