Σχεδόν 14 δισεκ. δολάρια στην Ουκρανία: Πρώτο βήμα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τη χορήγηση βοήθειας

FILE PHOTO: The podium where US President Joe Biden will deliver his State of the Union address before a joint session of Congress in the United States House of Representatives chamber on Capitol Hill in Washington, DC, USA 01 March 2022. EPA, SHAWN THEW, POOL




Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες Τετάρτη το βράδυ (σ.σ. τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) σχέδιο νόμου που προβλέπει δημόσιες δαπάνες 1,5 τρισεκ. δολαρίων και συμπεριλαμβάνει τη χορήγηση βοήθειας ύψους 13,6 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία.

Το κείμενο περιλαμβάνει οικονομική και ανθρωπιστική πτυχή, καθώς και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών. Μένει να εγκριθεί από τη Γερουσία προτού φθάσει στο γραφείο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να το υπογράψει και να το κάνει νόμο του κράτους.

Τα κεφάλαια αυτά θα επιτρέψουν μεταξύ άλλων στο Κίεβο να προστατεύσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης, να αμυνθεί έναντι κυβερνοεπιθέσεων και να εξοπλιστεί.

Προβλέπει επίσης τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας 2,6 δισεκ. δολαρίων και 1 και πλέον δισεκ. δολαρίων για να προσφερθεί βοήθεια στους ουκρανούς πρόσφυγες.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον θαρραλέο ουκρανικό λαό που μάχεται για τη χώρα του», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν μέσω Twitter.

Το σχέδιο νόμου εξασφαλίζει επίσης χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ ως την 30ή Σεπτεμβρίου.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ο Λόιντ Όστιν, συζήτησε χθες Τετάρτη με τον ομόλογό του της Ουκρανίας, τον Ολεξίι Ρέζνικοφ, σχετικά με τη συνέχιση της χορήγησης αμερικανικής βοήθειας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters και το AFP
Ουάσινγκτον, United States

“Ζωντανός” ξανά ο EastMed; Ο επικεφαλής της Chevron πιστεύει ότι θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με αέριο την Ευρώπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: