Ρώσος καθηγητής το τερμάτισε: Ο Πούτιν ήδη κρύβεται σε χλιδάτη ντάτσα – μπούνκερ πυρηνικού πολέμου

Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail




Ο Πρόεδρος της Ρωσίας μετακόμισε πρόσφατα ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του σε μια υπόγεια πόλη στη Σιβηρία, υποστηρίζει Ρώσος καθηγητής προσθέτοντας έτσι και ένα τρελό σενάριο στα όσα ήδη πολύ σοβαρά συμβαίνουν συνεπεία της ρωσικής εισβολής.

Πρόκειται για ένα πολυτελές bunker, κτισμένο στα Αλτάϊα Ορη, το οποίο έχει ειδικά σχεδιασθεί για να παρέχει προστασία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου λέει ο Βαλερί Σολοβέϊ, πολιτικός επιστήμονας 61 ετών και πρώην καθηγητής του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, από το οποίο, γράφει η Daily Mail, αποφοιτούν διπλωμάτες και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Σολοβέϊ έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει ιατρικά προβλήματα εν κρυπτώ από το ρωσικό κοινό και ότι έχει λάβει μέρος σε παράξενες σαμανικές τελετουργίες μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Κάποιοι στη Μόσχα απορρίπτουν τον Σολοβέϊ ως συνωμοσιολόγο ή διασπορέα fake news, αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακρίθηκε για επτά ώρες από τις ρωσικές αρχές λόγω των ισχυρισμών που έκανε για την ιατρική και ψυχική κατάσταση του Πούτιν, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.

Έγινε επίσης έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν πολλά ηλεκτρονικά είδη. Ο Σολοβέϊ αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια, αλλά η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

«Το Σαββατοκύριακο, η οικογένεια του Προέδρου Πούτιν μεταφέρθηκε σε ένα ειδικό καταφύγιο που προετοιμάστηκε σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου», λέει ο καθηγητής σε βίντεο.

«Στην πραγματικότητα, δεν είναι ένα καταφύγιο, αλλά μια ολόκληρη υπόγεια πόλη, εξοπλισμένη με την πιο πρόσφατη επιστήμη και τεχνολογία».
Μάλιστα προειδοποιεί: «Ελπίζω αυτό να σημαίνει κάτι για σένα; Ότι ο Πρόεδρος στέλνει την οικογένειά του σε αυτό το καταφύγιο;».

Και ολίγη από Αλίνα Καμπάεβα

Ο Σολοβέϊ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει εμπιστευτικές επαφές στο Κρεμλίνο, αναφέρεται μάλλον σε μια μεγάλη ορεινή ντάτσα που χτίστηκε, υποτίθεται, από το ενεργειακό μεγαθήριο Gazprom πριν από περίπου μια δεκαετία στην περιοχή Ongudaysky της Δημοκρατίας Αλτάι, μια περιοχή της Σιβηρίας που συνορεύει με τη Μογγολία, την Κίνα και το Καζακστάν.

Παρατηρητές έχουν σημειώσει πολλά σημεία εξαερισμού στους χώρους που περιβάλλουν το ορεινό αυτό κρησφύγετο καθώς και μια γραμμή υψηλής τάσης συνδεδεμένη με υπερσύγχρονο υποσταθμό, ικανή να τροφοδοτήσει με ρεύμα μια μικρή πόλη.

Ο Σολοβέι δεν λέει ποια μέλη της οικογένειας του Πούτιν υποτίθεται ότι στάλθηκαν στο καταφύγιο, αλλά παλαιότερα έχει ισχυριστεί προηγουμένως ότι η βραβευμένη με Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα, 38 ετών, είναι η «μυστική σύζυγος» του Ρώσου ηγέτη. «Αυτή είναι η πραγματική του οικογένεια και η Αλίνα είναι ικανή να επηρεάσει τις αποφάσεις του».

Με πληροφορίες από DailyMail

Τα δάκρυα της μεταφράστριας: Λύγισε από συγκίνηση στο διάγγελμα Ζελένσκι (βίντεο)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: