Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Παράλογος επιθετικός πόλεμος σκορπά ανείπωτα δεινά στον ουκρανικό λαό

File Photo Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ΚΥΠΕ




Στον Κατηχητήριο Λόγο του για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και στον πολύπαθο ουκρανικό λαό, προς τον οποίο εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα δεινά που αντιμετωπίζει.

Ειδικότερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρει ότι «τον δικό του βαρύ Σταυρό σηκώνει αυτές τις μέρες ο ευσεβής Ουκρανικός λαός, υφιστάμενος τα ανείπωτα δεινά ενός παραλόγου επιθετικού πολέμου, ο οποίος σκορπά τον πόνο και τον θάνατο. Συμπάσχοντες μετά των δοκιμαζομένων αδελφών και τέκνων ημών, εντείνουμε τις δεήσεις μας προς τον Κύριο του ελέους και Θεό της ειρήνης υπέρ αμέσου καταπαύσεως του πυρός και επικρατήσεως της δικαιοσύνης και της ειρήνης, οι οποίες είναι πρόγευση της πεπληρωμένης χαράς της Βασιλείας του Θεού».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης όσον αφορά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή τονίζει ότι «τίποτα στην ζωή των πιστών δεν είναι αποσπασματικό και αυτοσκοπός. Η εν Χριστώ ζωή είναι ολιστική και αδιαίρετη. Μετάνοια, ταπεινοφροσύνη, προσευχή, νηστεία, έργα ευποιίας, είναι αλληλένδετα και προσανατολίζουν τον πιστό στην Ευχαριστία της Εκκλησίας, το εσχατολογικό μυστήριο της Βασιλείας», ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως «η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι πρόσκληση να ανακαλύψουμε την Εκκλησία ως τόπο και τρόπο αγιασμού και αγιότητας, ως πρόγευση και εικόνα της εκπάγλου φωτοχυσίας, της πληρότητας ζωής και της πεπληρωμένης χαράς της εσχατολογικής Βασιλείας».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν πιθανή προβοκάτσια σε βάρος της ελληνικής αυτοκινητοπομπής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: