Όλο και πιο βέβαιη η επανεκλογή Μακρόν: Αυξάνει ποσοστά ανεξαρτήτως αντιπάλου στον β΄ γύρο προεδρικών εκλογών

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χειροκροτεί στη διάρκεια εκδήλωσης για την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, στο Προεδρικό Μέγαρο, Παρίσι, Γαλλία. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT




Όσο πλησιάζουμε στην 10η Απριλίου, Κυριακή του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών στην Γαλλία, ο νυν πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν – βάσει των δημοσκοπήσεων – εμπεδώνει όλο και με μεγαλύτερο ποσοστό την επανεκλογή του.

Εαν αυτό συμβεί, θα είναι ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος που εξασφαλίζει την επανεκλογή του τις τελευταίες δύο δεκατίες.

Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να μην δείχνει ότι θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών. Νέα δημοσκόπηση τον δείχνει νικητή,  εξασφαλίζοντας το 59% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν.

Η δημοσκόπηση έγινε από την Opinionway/Kea Partners για την εφημερίδα Les Echos και το Radio Classique.

Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 30% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 18%, η Βαλερί Πεκρές με 12%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 11% και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 10% .

Τα ποσοστά αυτά αντιπροσωπεύουν μια μικρή αύξηση στα ποσοστά του Μακρόν τόσο στον πρώτο όσο και τον δεύτερο και αποφασιστικό γύρο των προεδρικών εκλογών, σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί στις 3 Μαρτίου, όταν ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στο Ελιζέ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ο Μακρόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στις Προεδρικές εκλογές: Βέβαιη η νίκη του σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: