Ο Πούτιν καρατόμησε 8 στρατηγούς, λένε οι Ουκρανοί: Την ίδια ώρα στέλνει 16.000… εθελοντές μισθοφόρους στο μέτωπο

File photo: Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σοϊγκού, δίπλα στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ [Α] EPA/ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLIN / POOL




Εξαγριωμένος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέλυσε έως και οκτώ στρατηγούς για τις στρατιωτικές απώλειες της Μόσχας στην εισβολή στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ο αρχηγός Άμυνας του Κιέβου.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov έκανε τον ισχυρισμό στην ουκρανική τηλεόραση την Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrayinska Pravda .

«[Ο εχθρός] απομάκρυνε περίπου 8 στρατηγούς από τις θέσεις τους επειδή δεν ολοκλήρωσαν το έργο. Έχουν διοριστεί νέοι», είπε ο Ντανίλοφ.

«Καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα τι συμβαίνει στη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε. «Επιπλέον, μπορώ να πω ότι είναι απελπισμένοι».

Οι ισχυρισμοί του Danilov έρχονται εν μέσω άλλων ενδείξεων ότι δεν είναι όλα καλά στη Μόσχα.

Μια αναφορά της 1ης Μαρτίου από την ανεξάρτητη Ρωσίδα δημοσιογράφο Farida Rustamova ισχυρίστηκε ότι οι γνώστες του Κρεμλίνου επικαλούνταν έκθεση επικαλέστηκε στην οποία μια πηγή υψηλού επιπέδου επικαλείτο αμφιβολίες για την ψυχική κατάσταση του Πούτιν.

Καιι ενώ ο Πούτιν είναι απασχολημένος με την απόλυση Ρώσων στρατηγών, οι Ουκρανοί εργάζονται σκληρά για να τους σκοτώσουν.

Ο Ρώσος υποστράτηγος Vitaly Gerasimov, βετεράνος των ρωσικών εκστρατειών στη Συρία καθώς και της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014, σκοτώθηκε στις μάχες έξω από το Χάρκοβο, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Αντρέι Σουχοβέτσκι, ο διοικητής στρατηγός της Ρωσικής 7ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και βετεράνος της συριακής εκστρατείας, φέρεται να θανατώθηκε από Ουκρανούς ελεύθερους σκοπευτές την περασμένη εβδομάδα.

Εντολή να διευκολυνθεί η αποστολή “εθελοντών” μαχητών στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε σήμερα εντολή στον στρατό του να διευκολύνει την αποστολή “εθελοντών” μαχητών στην Ουκρανία σε απάντηση στο ότι στέλνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, “μισθοφόροι” από τη Δύση.

“Αν βλέπετε ότι υπάρχουν ανθρώποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Αυτός δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν μαζί με τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σήμερα ότι εγκρίνει την παράδοση κατασχεμένων δυτικών πυραυλικών συστημάτων στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές μαχητές στην Ουκρανία.

Ο Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές στις αυτονομιστικές περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, σημείωσε ότι υποστηρίζει την ιδέα αυτή.

Με πληροφορίες από AFP και Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ και NYPost
Μόσχα, Ρωσία / Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να έχει πάρκινσον και να χρησιμοποιεί στεροειδή, λέει ο πρώην επικεφαλής της MI6

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: