Νύχτα τρόμου: Eκρήξεις σε Κίεβο, επιτίθενται στο Χάρκοβο αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας, οχτώ νεκροί από βομβαρδισμούς [βίντεο]

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία με επίκεντρο το Χάρκοβο όπου οχτώ άνθρωποι έχασαν απόψε τη ζωή τους. Photo screenshot via OPEN TV




Νύχτα τρόμου και απόψε στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν το Κίεβο και το Χάρκοβο. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν πριν από λίγη ώρα την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η κατάσταση στην πόλη είναι δραματική με χιλιάδες άμαχους να παραμένουν εγκλωβισμένοι εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών.

Την ίδια ώρα σφοδρές συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στο Χάρκοβο που συγκλονίστηκε από σφοδρές εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Όπως μετέδωσε Γερμανός δημοσιογράφος που βρίσκεται στην πόλη από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν οχτώ άνθρωποι.

Παράλληλα τις τελευταίες ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις.

Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο (Χαρκίβ), ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

«Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στη Χαρκίβ (…) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή.

Η Ρωσία το τελευταίο 24ωρο σφυροκοπεί με κάθε τρόπο -επίγειες και εναέριες δυνάμεις, πυροβολικό και πυραύλους- τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Στόχος της σφοδρής επίθεσης στο Χάρκοβο είναι οι Ρώσοι να διασφαλίσουν τις βασικές οδούς προς το Κίεβο και την ενδοχώρα της Ουκρανίας.




Σύμφωνα με στέλεχος του Αμερικανικού υπουργείου Αμυνας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη με τις μάχες να λαμβάνουν χώρα τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης.




Το «μέτωπο» της Μαριούπολης

Το άλλο μεγάλο μέτωπο είναι αυτό της Μαριούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία είναι έτοιμη να εξαπολύσει «σαρωτική επίθεση». Η πόλη έχει αποκλειστεί από ξηράς και θαλάσσης , ενώ υπάρχουν δύο δρόμοι διαφυγής για τον άμαχο πληθυσμό στον οποίο έχει δοθεί διορία έως αύριο για να αποχωρήσει.

«Η Ρωσία έχει πετύχει μεγάλη πρόοδο στα ανατολικά και έχουν μεγαλύτερες επιτυχίες στην περιοχή», τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε: «Είναι πολύ κοντά στη Μαριούπολη και πλέον μπορούν να πλήξουν την πόλη και με πυραύλους. Δεν έχουμε καταγράψει όλη τη δραστηριότητα των Ρώσων, αλλά πιστεύουμε ότι ακόμα δεν έχουν εισέλθει στην πόλη».

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν την κατάληψη της Μελιτόπολης και του Μπερντιάνσκ από τους Ρώσους, καθώς και περιοχών σε απόσταση αρκετά μεγάλη από τις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ.

Περικυκλώνουν το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις

Εν τω μεταξύ σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Κίεβο βρίσκονται συγκεντρωμένες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Κάθε ώρα που περνά ωστόσο, συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότεροι στρατιώτες και οπλικά συστήματα, ενώ πλήττονται συγκεκριμένοι στόχοι και ειδικότερα τηλεπικοινωνίες και ραντάρ.

Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου «οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο είναι στην ίδια θέση με χθες».

Ενδιαφέρον, ωστόσο παρουσιάζει η εκτίμηση των Αμερικανών για την κατάσταση του ρωσικού στρατού. Όπως ανέφεραν, οι Ρώσοι στρατιώτες δεν αντιμετωπίζουν μόνο προβλήματα σε καύσιμα και σε ανανέωση πυρομαχικών, αλλά δεν διαθέτουν επαρκή τροφή, με συνέπεια να αναζητούν τρόφιμα στις περιοχές από τις οποίες διέρχονται.

Με πληροφορίες από Protothema.gr

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: