Νέα δικαίωση για την οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου από το Μενίδι: Το Δημόσιο καλείται να καταβάλλει αποζημίωση

O πατέρας του 11χρονου Μάριου που έχασε τη ζωή του σε σχολείο του Μενιδίου από αδέσποτη σφαίρα.Photo screenshot via ΕΡΤ




Για ακόμα μία φορά δικαιώθηκε η οικογένεια του 11χρονου που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του στο Μενίδι, το 2017.

Το δικαστήριο αποφάσισε εκ νέου την αποζημίωση της οικογένειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αρνείται την καταβολή του ποσού που έχει από το πρώτο κιόλας δικαστήριο αποφασιστεί.

Φανερά συγκινημένος, ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού το οποίο έχασε τη ζωή του στις 8 Ιουνίου 2017, μπροστά στα μάτια της μητέρας του μίλησε στην ΕΡΤ, για την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου που επικυρώνει την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για αποζημίωση 490.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαίωση για την οικογένεια μου, απλώς είμαστε ευχαριστημένοι για την απόφαση γιατί πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής και το πιστεύω πραγματικά αυτό, ότι θα είναι η αρχή να αλλάξουν μερικά πράγματα προς το καλύτερο σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν θέματα με την εγκληματικότητα» λέει ο Θανάσης Σουλούκος.




Το Δικαστήριο αποφάσισε πως οι ισχυρισμοί του Δημοσίου δεν είναι βάσιμοι.

Όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Μαντάς ποινικολόγος – δικηγόρος της οικογένειεας του Μάριου «οι ισχυρισμοί του ελληνικού Δημοσίου, ότι η πολιτεία δεν έχει ευθύνη για τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου και ότι η δημοσιονομική πολιτική της χώρας δεν επιτρέπει την καταβολή αποζημιώσεως στην οικογένεια του μικρού Μάριου, απορρίφθηκαν με τρόπο ηχηρό, σε μία εξαιρετική κατά περιεχόμενο απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών.

Θέση για το θέμα πήρε ο υπουργός προστασίας του Πολίτης, Τάκης Θεοδωρικάκoς.

«Θα εξαντληθεί κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσει η αντιδικία του ελληνικού Δημοσίου με την οικογένεια του παιδιού» σημείωσε.

«Είναι μια θετική, καλοδεχούμενη κίνηση από τον υπουργό προστασίας του πολίτη» σχολίασε ο κ. Σουλούκος.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η μητέρα του Μάριου, επέστρεψε και πάλι στη θέση της στο σχολείο, μια απόφαση που ο σύζυγος της χαρακτήρισε πολύ δύσκολη, δίνοντας έναν καθημερινό αγώνα, να βρίσκεται εκεί που είδε το παιδί της να πεθαίνει.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

‘Ερευνα για την έκρηξη στα Γρεβενά και τον καταλογισμό ευθυνών διέταξε ο εισαγγελέας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: