Μετά την προβοκάτσια, εισβολή της Λευκορωσίας από ώρα σε φοβούνται οι Ουκρανοί [βίντεο]

File photo: Πούτιν και Λουκασένκο σε θερμή συνάντηση στο Κρεμλίνο. EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT




Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μικρό χωριό της Λευκορωσίας, στα σύνορα με την Ουκρανία, οι Ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως αναμένουν εισβολή της Λευκορωσίας στη χώρα τους.

Οπως μεταδίδουν Guardian και Sky News, το ουκρανικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών ανακοίνωσε ότι η Λευκορωσία θα εξαπολύσει εισβολή μέσα στις επόμενες ώρες.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τα λευκορωσικά στρατεύματα ενδέχεται να εισβάλουν στις 11 Μαρτίου στις 21:00 (8 η ώρα Ελλάδος), αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ουκρανικό κέντρο.

ΝΕΧΤΑ: Βίντεο δείχνει λευκορωσική στρατιωτική πομπή που κινείται προς τη Μπρεστ, κοντά στα σύνορα Λεκορωσίας – Πολωνίας

Λίγο νωρίτερα, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, είχε ανακοινώσει ότι ένας λευκορωσικός οικισμός στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επιδρομής καταγγέλλοντας προβοκάτσια των Ρώσων για να εμπλακεί στον πόλεμο η Λευκορωσία.

Η ουκρανική αεροπορία ανακοίνωσε ότι στις 14:30 τοπική ώρα (12:30 μ.μ. GMT), η κρατική συνοριακή υπηρεσία έλαβε πληροφορίες ότι ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από αεροδρόμιο στη Λευκορωσία, πέρασαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πυροβόλησαν το Κοπά ι, ένα χωριό στη Λευκορωσία , αναφέρει το Reuters.

«Αυτό είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας..

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε επίσης ότι δύο ακόμη οικισμοί της Λευκορωσίας ήταν στόχος της επιχείρησης.

«Δηλώνουμε επίσημα: ο ουκρανικός στρατός δεν έχει σχεδιάσει και δεν σχεδιάζει να λάβει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», ανέφερε η υπηρεσία ασφαλείας.

 Λίγο αργότερα, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας επεσήμανε ότι ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ήταν σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο την ώρα που ρωσικά αεροσκάφη βοβμάρδισαν στον πλάισιο της επονομαζόμενης επιχειρήσης «ψεύτικη σημαία» (‘false-flag attack’), χωριά της Λευκορωσίας.

Η Μόσχα δεν σχολίασε τίποτε.

Με πληροφορίες από The Guardian, Sky News

Προβοκάτσια ολκής καταγγέλλει το Κίεβο: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν χωριό στη Λευκορωσία για να μπει ο Λουκασένκο στον πόλεμο [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: