Μαρίνα Οβσιανίκοβα: «Με ανέκριναν 14 ώρες, αρχικά χωρίς δικηγόρο» λέει η Ρωσίδα δημοσιογράφος [video]

Photo via Twitter@Claudio Torbinio




Στις πρώτες δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, μίλησε για την απόφασή της αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισής της από τις ρωσικές διωκτικές αρχές.

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο που της επέβαλε τελικά πρόστιμο περίπου 300 δολαρίων, η Οβσιανίκοβα είπε: «Ήταν η αντιπολεμική μου απόφαση. Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου γιατί δεν μου αρέσει που η Ρωσία ξεκινά αυτή την εισβολή. Ήταν πραγματικά τρομερό.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξή τους, τους φίλους και τους συναδέλφους. Ήταν μερικές πολύ δύσκολες μέρες στη ζωή μου. .Πέρασα δύο μέρες χωρίς ύπνο Με ανέκριναν για πάνω από 14 ώρες».

Στιγμιότυπο από βίντεο μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου. @Jason Corcoran

Κατηγόρησε μάλιστα τις αρχές ότι αρχικά της αρνήθηκαν νομική βοήθεια.

Το αυτό είπαν και οι δικηγόροι μέσα στο δικαστήριο ότι δηλαδή παρά το γεγονός ότι είχαν ζητήσει να παρίσταται δικηγόρος, για πολλές ώρες στην Μαρίνα Οβσιανίκοβα δεν δόθηκε τέτοια δυνατότητα.

 

«Δεν μου επέτρεπαν να έρθω σε επαφή με οικείους και συγγενείς. Δεν επέτρεψαν καμία νομική βοήθεια. Ήμουν σε δύσκολη κατάσταση», είπε η Οβσιανίκοβα.

 

H ίδια ζήτησε να της επιτραπεί να ξεκουραστεί προτού σχολιάσει περαιτέρω και είπε ξανά ότι ήταν δική της απόφαση να πραγματοποιήσει τη διαμαρτυρία της.

Πηγή: BBC

Ο φόβος της Μόσχας για νέα κατακραυγή γλίτωσε την ρωσίδα δημοσιογράφο: Ελεύθερη με πρόστιμο 30.000 ρούβλια (280 δολάρια)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: