Λευκορωσία, Βόρεια Κορέα, Συρία και Ερυθραία στο πλευρό της Ρωσίας: 5 έναντι 141 στον ΟΗΕ για την καταδίκη εισβολής Πούτιν

Στις οθόνες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με κόκκινο χρώμα σηματοδοτούνται οι 5 από τις 193 χώρες του ΟΗΕ που καταψήφισαν την καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. EPA/JUSTIN LANE




Tριανταπέντε χώρες απείχαν και πέντε ψήφισαν κατά. Υπέρ της καταδίκης της εισβολής Πούτιν στην Ουκρανία ψήφισαν οι 141 από τις 193 χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

  • Στην φωτογραφία με κόκκινο οι πέντε χώρες που καταψήφισαν

Προφανώς για τη Ρωσία ούτε τα Ηνωμένα Εθνη κατανοούν το “δίκαιο” της σφαγής στην Ουκρανία, αφού ο πρεσβευτής τους προειδοποίησε ότι το σημερινό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης “θα προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση”…

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα που «απαιτεί από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας κατά της Ουκρανίας».

Το ψήφισμα απαιτεί από τη Μόσχα «άμεσα, πλήρως και άνευ όρων να αποσύρει όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις» από την Ουκρανία και «καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να «θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τις πυρηνικές της δυνάμεις».

Το ψήφισμα στοχεύει στη διπλωματική απομόνωση της Ρωσίας στο παγκόσμιο στερέωμα.

Το κείμενο του ψηφίσματος «αποδοκιμάζει» την «επιθετικότητα» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η τελευταία φορά που το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης ήταν το 1982, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

Τριάντα πέντε μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, απείχαν

Πέντε χώρες,η Ρωσία, η Συρία, η Λευκορωσία, η Βόρεια Κορέα και η Ερυθραία καταψήφισαν το ψήφισμα.

Ενώ τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, έχουν πολιτικό βαρύτητα.

«Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή», είπε η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. «Τώρα, περισσότερο από καθε άλλη φορά στην πρόσφατη ιστορίας, τα Ηνωμένα Έθνη τίθενται υπο αμφισβήτηση», είπε και έκανε έκκληση: «Ψηφίστε ναι αν πιστεύετε ότι τα κράτη μέλη του ΟΗΕ – συμπεριλαμβανομένου του δικού σας – έχουν δικαίωμα στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα. Ψηφίστε ναι αν πιστεύετε ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της».

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: