ΚΚΕ: Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που αντιτίθεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

FILE PHOTO: Το έμβλημα του ΚΚΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΝΝΥ ΤΑΜΠΑΣΚΟΥ




«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αρκετά αποκαλυπτική και έδειξε τη διαφορετική πολιτική γραμμή των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Από τη μιά έχουμε τις δυνάμεις εκείνες που έχουν σαφή προσανατολισμό παραπέρα εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο μέσα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ και αποδέχονται τα διάφορα προσχήματα που αξιοποιούνται για το αιματοκύλισμα, για την κρεατομηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου, και από την άλλη υπάρχει το ΚΚΕ που αποκρούει αυτά τα προσχήματα και καλεί τώρα να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, διότι από αυτές τις βάσεις πετούν τα αεροπλάνα, φεύγουν τα πυρομαχικά, ρίχνεται λάδι στη φωτιά». Αυτό τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Ο κ. Βαγενάς σημείωσε ότι «η καταδικαστέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι μονάχα ένα κομμάτι του παζλ των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων» υπενθυμίζοντας, στη συνέχεια, πως «το 2014 οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει “απούσα”, ενεπλάκησαν στη σύγκρουση στην Ουκρανία και στήριξαν ακόμα και φασιστικές δυνάμεις, οι οποίες ανέτρεψαν το φιλορωσικό καθεστώς που υπήρχε τότε και δεν είδαμε τίποτα για τους 15.000 νεκρούς που έχει τα τελευταία οκτώ χρόνια η Ουκρανία από τις συγκρούσεις στο Ντονμπάς σε βάρος του λαού του Ντονμπάς, δεν είδαμε κάποιο κλάμα για τους 100 νεκρούς στην Οδησσό στο “Σπίτι των Συνδικάτων” που έκαψαν οι φασίστες».

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι μια συνέχεια του ιμπεριαλιστικού πολέμου στον οποίο δυστυχώς συμμετέχει και η χώρα μας μέσα από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ και με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων, κινδυνεύει ο λαός μας όχι μόνο να γίνει η Ελλάδα εφαλτήριο νέου πολέμου σε βάρος λαών αλλά κα να δεχθεί αντίποινα από την άλλη πλευρά», επεσήμανε.

«Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που αντιτίθεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», υπογράμμισε ο κ. Βαγενάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Παγώνουν» 3.000 πλειστηριασμοί για ευάλωτους δανειολήπτες: Εξαγγελία Μητσοτάκη και για μείωση ΕΝΦΙΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: