Και η τουρκική κατοχή της Κύπρου “σύντροφοι”; Έλληνες και Ελληνοκύπριοι υποστηρίζουν τον εισβολέα Βλαδίμηρο…

Russian President Vladimir Putin (R) poses for pictures with women flight crew of Russian airlines during his visit to the aviation training center of PJSC Aeroflot on the eve of International Women’s Day Moscow, Russia, 05 March 2022. EPA, MIKHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Είναι πραγματικά θλιβερό το «φαινόμενο». Πολίτες της Κύπρου και της Ελλάδας, που ανήκουν στην πλειοψηφία τους, στην άκρα δεξιά και στην άκρα αριστερά, τάχθηκαν στο πλευρό της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Δεν είναι το ίδιο, η ρωσική εισβολή κατά της Ουκρανίας και η τουρκική εναντίον της Κύπρου, ψελλίζουν οι οπαδοί του «Ξανθού Ηγέτη», του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Βασικά, αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι είχε δίκιο ο Ρώσος ηγέτης όταν αποφάσισε να κτυπήσει αρχικά στην Ανατολική Ουκρανία για να απελευθερώσει, όπως ισχυρίστηκε, τους ρωσόφωνους.

Και δεν θυμούνται ότι το ίδιο είχε κάνει η Τουρκία στην Κύπρο.. Δεν ισχυρίστηκε ότι εισέβαλε στο νησί μας για να προστατεύσει τα «δικαιώματα» των Τουρκοκυπρίων;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν άδικο οι ελληνόφωνοι υποστηρικτές του κ. Πούτιν, που έχουν κολλήσει μαζί του λόγω και της θρησκείας, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν διάφορες ψεκασμένες θεωρίες. Μέχρι και ότι θα έρθει πάνω στο άλογο για να απελευθερώσει την κορασίδα Κύπρο διαβάσαμε…

  • Όπως τονίσαμε και την περασμένη Κυριακή από την ίδια στήλη, η εισβολή είναι εισβολή. Είναι δε μια εισβολή, η συγκεκριμένη που όπως δείχνουν τα πράγματα, θα εξελιχθεί σε κατοχή ολόκληρης της χώρας. Πρόκειται για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Όλα τα άλλα είναι φληναφήματα του χειρίστου είδους. Διότι, σε διαφορετική περίπτωση γίνεται ζημία στο εθνικό μας θέμα.

Όπως είδαμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είναι καθολική η καταδίκη της ρωσικής παρανομίας. Και εάν δεν επιδείξουν σύνεση η διεθνής κοινή γνώμη και οι πολιτικές ηγεσίες, οι εθνικές απώλειες θα είναι πολύ μεγάλες.

Στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα, πολλά πράγματα περνούν μέσα από το ατομικό συμφέρον. Στην Ελλάδα είχαν ανακαλύψει το σπορ του ξεπλύματος, αλλά στην Κύπρο το ανέδειξαν σε επιστήμη. Από την εποχή της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν κάποιες τράπεζες στη Θεσσαλονίκη παρανόμησαν για να εξυπηρετήσουν τον Μιλόσεβιτς και την οικογένεια του, φτάσαμε στους Κύπριους τραπεζίτες που το τερμάτισαν.

Με τη βοήθεια πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, πρώτα νομιμοποίησαν τα κλεμμένα χρήματα του τότε ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας και στη συνέχεια έκαναν το ίδιο με τα ρωσικά. Όλα όσα έγιναν με στόχο αυτή τη νομιμοποίηση ήταν παράνομα. Άρα, όσοι συμμετείχαν στο σπορ της νομιμοποίησης, παρανόμησαν.

Στη συνέχεια το ίδιο σύστημα ψήφισε νόμους για να προσελκύσει δήθεν ξένες επενδύσεις, αλλά για μεγάλο διάστημα, οι επενδύσεις αφορούσαν τα υψηλά επιτόκια των τραπεζών. «Στάθμευαν» τα χρήματα σε μία τράπεζα και εξασφάλιζαν υψηλό επιτόκιο, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα λεφτά. Και όλα αυτά εις βάρος των νομότυπων πολιτών που δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με όσους παρανομούσαν.

Με το «κούρεμα» του 2013 οι νόμιμοι καταθέτες έχασαν πολλές από τις καταθέσεις τους, αλλά οι παρανομούντες -με τη βοήθεια του ίδιου του κράτους, που επίσης παρανομούσε, έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό ακόμα και ώρες πριν και μετά το κούρεμα των καταθέσεων.

Όταν δημοσιεύσαμε τους καταλόγους όσων παράνομα έσωσαν τις καταθέσεις τους, στο Έθνος των Αθηνών, με το συνάδελφο Νίκο Μελέτη, η επίσημη Λευκωσία επιχείρησε να εκδιωχθούμε από τις δουλειές μας. Δεν τα κατάφεραν. Αλλά επειδή όλοι τρώνε από την ίδια κατσαρόλα, δεν επιδείχθηκε ενδιαφέρον για άλλες αποκαλύψεις.

Πολλοί στην Κύπρο και στην Ελλάδα έχουν συνδέσει τον …Βλαδίμηρο με θαύματα, με το Άγιο Όρος και γενικά την Ορθοδοξία. Ένας βαθιά πιστός άνθρωπος, όπως ο ίδιος παρουσιάζεται, δεν θα έδινε εντολή εισβολής σε άλλη χώρα, και ενώ ο κίνδυνος για τις απώλειες ζωών είναι αυξημένος.

  • Οι μύθοι που κυκλοφορούν, και πάντα σε συνδυασμό και μέσα από θρύλους της Ορθοδοξίας, είναι μέρος μίας κίνησης «ψεκασμένων», που διακρίθηκαν και την εποχή της πανδημίας. Αρκετοί συνάνθρωποι μας έχασαν τις ζωές τους επειδή προτίμησαν να εμπιστευθούν αυτούς τους τσαρλατάνους.

Η Κύπρος και η Ελλάδα καλώς έπραξαν και καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή. Ακόμα και αν οι Δυτικοί, μία ζωή, ρίχνουν τις δύο χώρες προς όφελος της κατοχικής Τουρκίας. Ο σεβασμός των αρχών του Διεθνούς Δικαίου είναι απαραίτητος για να έχουμε ελπίδες και για τη δική μας δικαίωση.

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για την Ουκρανία, αν και ο ίδιος ο πρόεδρος της Αμερικής άστραψε και βρόντηξε την περασμένη Τρίτη και υποσχέθηκε ότι όπως εισήλθαν στη χώρα οι Ρώσοι στρατιώτες έτσι και θα αποχωρήσουν. Ταπεινωμένοι και με σκυμμένο το κεφάλι. Μακάρι να γίνει διότι θα δώσει όπλα και για τη δική μας εθνική δικαίωση…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τολμώ να παρατηρήσω ότι η μαζική προσέλκυση των λεγόμενων ρωσικών επενδύσεων, που στην πραγματικότητα αφορούσε το ξέπλυμα των χρημάτων τους, ήταν η πράξη που ανέδειξε την διαφθορά σε …επιστήμη. Τα σαϊνια οι Κύπριοι πολιτικοί άδραξαν την ευκαιρία. Σιγά που θα την έχαναν… Οι Ρώσοι ολιγάρχες ήταν οι πρώτοι που αγόρασαν τα «χρυσά διαβατήρια». Τα πλήρωσαν ακριβά, διότι η τιμή αυξανόταν επειδή έπρεπε να προστεθεί και το ποσό που αναλογούσε στο διεφθαρμένο σύστημα. Ακόμα και τώρα ο τραπεζικός κλάδος καλύπτει τις ρωσικές παρανομίες. Όταν ετέθη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ζήτημα της εκδίωξης των ρωσικών τραπεζών από το σύστημα swift, ποιες χώρες αντέδρασαν; Η Γερμανία, η Ιταλία και φυσικά η Κύπρος. Και οι όποιες διαψεύσεις δεν γίνονται αποδεκτές….

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Ρωσία πήρε μαθήματα από την κατοχική Τουρκία: Βλέπουμε τις ίδιες σκηνές όπως το 1974, όταν ο Αττίλας εισέβαλε στην Κύπρο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: