Τη Δευτέρα η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου: Υβρεις και προπηλακισμοί σε βάρος της στην Ευελπίδων [βίντεο]

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται από τους αστυνομικούς ενώπιον της ανακρίτριας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία ζήτησε κα έλαβε προθεσμία. Αυτή την ώρα επιστρέφει στη ΓΑΔΑ  .

Η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα μεταφέρθηκε λίγο πριν από τις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Αρχικά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια πεζή στο ανακριτικό γραφείο.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη καθώς η οργή των συγκεντρωμένων πολιτών ήταν μεγάλη.

Δεκάδες πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, φώναζαν υβριστικά σχόλια εναντίον της, ενώ αρκετοί την καλούσαν να ομολογήσει για να λυτρωθεί.

Η Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία πέντε ημερών για να απολογηθεί, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τη νομική της εκπροσώπηση καθώς ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπεράσπισή της. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες ορίστηκε αυτεπάγγελτα δικηγόρος.




 




Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μέχρι την απολογία της την προσεχή εβδομάδα η 33χρονη θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 7ο όροφο κάτω από συνεχή αστυνομική παρουσία.

Η ανακοίνωση Λύτρα

Νωρίτερα ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε κι επισήμως από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης μητέρας των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο.

Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Στη συνομιλία που είχε με την 33χρονη εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος της είπε: «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;».

Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ, ertnews.gr

Πώς εντοπίστηκε η επικίνδυνη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας: Τι είναι η κεταμίνη [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: