Η Ρωσία διευρύνει τα σύνορά της: Προς ένταξη η Νότια Οσετία, αρνητική η Αμπχαζία

File photo Χάρτης των σημερινών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το πράσινο χρώμα




Η Αμπχαζία, η αποσχισθείσα επαρχία της Γεωργίας την οποία στηρίζει η Μόσχα, δεν σκοπεύει να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι αφού η Νότια Οσετία επεσήμανε ότι θα κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά τον πόλεμο με τη Γεωργία το 2008. Στις δύο επαρχίες σταθμεύουν χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα και η Ρωσία τους παρέχει σημαντική οικονομική βοήθεια.

«Η Ρωσία είναι στρατηγικός μας εταίρος, ένα αγαπητό και γειτονικό μας κράτος, αλλά εμείς στη Δημοκρατία της Αμπχαζίας δεν σκοπεύουμε να ενταχθούμε στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Βαλέρι Κβαρχία μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

Άλλος αξιωματούχος από την Αμπχαζία, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σάμπα, επεσήμανε στο πρακτορείο TASS ότι η επαρχία στηρίζει τις φιλοδοξίες της Νότιας Οσετίας, αλλά δεν μοιράζεται τον στόχο της να ενταχθεί στη Ρωσία.

Η Νότια Οσετία σκοπεύει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία μετά τις εκλογές που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν εκεί στις 10 Απριλίου, σύμφωνα με το RIA.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΜ
Ελλάδα Αθήνα 

Νέα απόπειρα σωτηρίας των εγκλωβισμένων στη Μαριούπολη: Οχηματοπομπή Ουκρανικών λεωφορείων προς τη μαρτυρική πόλη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: