Η κυβέρνηση “σηκώνει” τα μανίκια στο εσωτερικό και όταν πάει στις Βρυξέλλες, τα μανίκια (κυρώσεις σε Τουρκία) γίνονται φούστες!

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προβαίνουν σε δηλώσεις στον Τύπο, Λευκωσία 08 Φεβρουαρίου 2021. Φωτογραφία ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Νέα Υόρκη 

Γίνεται ότι γίνεται με τη Λευκορωσία. Κυρώσεις λέει η Ευρώπη. Εμείς φωνάζουμε, οδυρόμαστε (εσωτερικά) και όταν ήρθε η ώρα να πούμε “κυρώσεις στη Λευκορωσία, κυρώσεις και στην Τουρκία”, μούγκα εμείς.

Πρόσφατα, η Ρωσία, ακολουθώντας τα βήματα της κατοχικής Τουρκίας το 1974, εισβάλλει στην Ουκρανία. Κι εμείς, αφού ορθά, ορθότατα καταδίκασαμε τη βία, όταν ήρθε η ώρα των κυρώσεων προς τη Ρωσία, αντί να πετάξουμε και την Τουρκία μέσα στο διεθνές καζάνι της βίας, πάλι μούγκα.

Και δεν φτάνει που σκάσαμε ξανά, μπήκαμε και στη μαύρη λίστα των Ρώσων, κάτι που πολύ φοβάμαι θα μας στοιχίσει στο μέλλον, μιας και κακά τα ψέματα, η Ρωσία είναι αυτή που μας κράτησε αρκετές φορές στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ορθά θα με ρωτήσετε: “Μα τι μας λες ρε φίλε; Έπρεπε να εναντιωθούμε στις κυρώσεις και να τις μπλοκάρουμε”;

  • Φυσικά και όχι! Ο πόλεμος είναι πόλεμος. Το έγκλημα είναι έγκλημα. Ο εισβολέας με τη βία των όπλων είναι εισβολέας. Όλα είναι καταδικαστέα, απάνθρωπα και ο κάθε νοήμων άνθρωπος οφείλει να υπερασπιστεί την ειρήνη και τους αθώους ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα.
  • Τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τον κάθε Ουκρανό που έπρεπε σε μια μέρα να βρεθεί στο μέτωπο ή να ξεσπιτωθεί.

Όμως, και τον κάθε Κύπριο που βρέθηκε πρόσφυγας σε μια μέρα! Ρώτησε με να σου πω πώς ήταν, πώς είναι, παθών είμαι! Ρώτησε με να σου πω πώς είναι να στοιβάζεσαι δεξιά κι αριστερά, να ψάχνεις τροφή, να ψάχνεις γνωστούς σε αντίσκηνα, να μην ξέρεις αν ζει ο πατέρας σου, να βλέπεις εφιάλτες που δεν φεύγουν. Θες να σου πω και άλλα;

Γι’ αυτό “κυρία” Ευρώπη, σωστά επιβάλλετε κυρώσεις στη Ρωσία. Όμως διερωτώμαι, αυτή η απότομη και έντονη έγνοια σας για τον πόλεμο και τους πρόσφυγες, πού κρυβόταν τόσα χρόνια, όπου ένα δικό σας παιδί, η Κύπρος, πέρασε, περνά (και να δούμε ακόμη ποσό θα περνά) τα ίδια που περνά τώρα η Ουκρανία; Ναι στις κυρώσεις ΑΛΛΑ… με τη δέσμευση να υπάρξουν κυρώσεις και στην Τουρκία! Τόσο απλά, ισομερώς, δίκαια! 

Άκουσε κανείς την Κυπριακή κυβέρνηση να συνδέει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, στην πράξη; Το τονίζω, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη; Είδε κανείς κάποιο πλάνο – κίνηση μας που να βάζει την Τουρκία στο ίδιο καζάνι με τη Ρωσία; Ακούσατε κανέναν Κασουλίδη, κανέναν Αναστασιάδη (ή κανέναν Μητσοτάκη) να λέει: “Κυρώσεις στην Ρωσία, κυρώσεις και στην Τουρκία”;

Για ακόμη μια φορά, ο Τούρκος κάνει παιχνίδι και με Ουκρανία και με Ρωσία. Για ακόμα μια φορά, η Κυπριακή “διεκδίκηση” παρέμεινε σε ντόπιο έδαφος με την κυβέρνηση μας να “σηκώνει” μανίκια στο εσωτερικό και όταν μπει στο αεροπλάνο να πάει Βρυξέλλες, τα μανίκια γίνονται φούστες. Κι άντε μετά να πρέπει να υπενθυμίσουμε στον ΟΗΕ, ναι σωστά διαβάσατε, να υπενθυμίσουμε στον ΟΗΕ, ότι η Κύπρος δεν διαφέρει από την Ουκρανία και ότι είναι και αυτή θύμα εισβολής, κατοχής, προσφυγιάς.

Η αντίδραση μας στον ΟΗΕ στο σχετικό βίντεο:

Τα πιο πάνω δεν είνα πολιτική αλλά υποδούλωση. Δεν είναι όραμα αλλά εφιάλτης για το τι μέλλει γενέσθαι. Δεν είναι σεβασμός στους 200 χιλιάδες πρόσφυγες μας και το 40% της υπό κατοχή γης μας αλλά ξεκάθαρο φτύσιμο της ίδιας της πατρίδας μας.

Αν όλα αυτά που (δεν) γίνονται, κάποιοι τα αποκαλούν “στρατηγική”…

Δεν σχολιάζω άλλο!

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Η Ουκρανία είναι η μεγάλη ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της κυπριακής στρατηγικής! Καιρός να πάψουν οι πολιτικοί μας να σφυρούν αδιάφορα αν θέλουν να μην τους σφυρά ο κόσμος!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: