Οι Anonymous χάκαραν τον ρωσικό κολοσσό πετρελαίου Rosneft στη Γερμανία* Εταιρία “ευθύνης” του Σρέντερ

File photo via Youtube από το βίντεο των Anonymous




Η ομάδα χάκερ Anonymous ανακοίνωσε ότι προκάλεσε μεγάλη ζημιά μέσω κυβερνοεπίθεσης στο γερμανικό υποκατάστημα της ρωσικής εταιρείας ενέργειας Rosneft.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών επιβεβαίωσε αναφορές από τη «Welt» και το «Spiegel» ότι η Rosneft Deutschland GmbH ανέφερε ένα “περιστατικό ασφάλειας” πληροφορικής το Σαββατοκύριακο.

  • Η Rosneft είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας . Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου είναι ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. Η Rosneft Γερμανίας αρχικά δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης την επίθεση στον κυβερνοχώρο στο Γραφείο Εγκληματικής Αστυνομίας του Βερολίνου το Σάββατο. Το Σαββατοκύριακο, η εισαγγελία του Βερολίνου κίνησε τη διαδικασία και ανέθεσε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας (BKA) περαιτέρω έρευνες, όπως είπε εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τους Anonymous, η επίθεση έκλεψε συνολικά 20 terabytes δεδομένων , συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας των φορητών υπολογιστών των στελεχών της εταιρείας.

Επιπλέον, ήταν δυνατή η απομακρυσμένη διαγραφή 59 iPhone και άλλων συσκευών.

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ, τα ληφθέντα δεδομένα θα είναι πλέον ορατά . Δεν προβλέπεται δημοσίευση όλων των δεδομένων.

Η Rosneft Γερμανίας έχει συμφέροντα σε τρία γερμανικά διυλιστήρια, στο Schwedt στο Βραδεμβούργο (PCK), στην Καρλσρούη (MiRO) και στο Neustadt an der Donau (Bayernoil).

Rosneft μέρος της υποδομής ζωτικής σημασίας

Το γερμανικό υποκατάστημα της κρατικής εταιρείας είναι υπεύθυνο για περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου των εισαγωγών αργού πετρελαίου στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία λοιπόν είναι μια από τις εγκαταστάσεις της λεγόμενης υποδομής ζωτικής σημασίας. Υπάρχουν υποχρεώσεις αναφοράς για τέτοιες εταιρείες. Το BSI προσέφερε την υποστήριξή του για ανάλυση και επίλυση, είπε. Είστε σε μια «συνεχή ανταλλαγή». Επιπλέον, το γραφείο εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας σε άλλους τομείς της βιομηχανίας ορυκτελαίων.

Οι Anonymous αυτοχαρακτηρίζονται ως «συλλογικότητα χάκερ». Ωστόσο, οι ειδικοί δεν συμφωνούν σχετικά με το πόσο καλά οργανωμένη είναι στην πραγματικότητα η ομάδα. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Anonymous «κήρυξαν επίσημα κυβερνοπόλεμο» στην κυβέρνηση της Μόσχας. Εκτός από μικρές επιθέσεις κατά των επίσημων ρωσικών ιστοσελίδων, η ομάδα χάκερ ζήτησε περαιτέρω ενέργειες: Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι έχουν παραλύσει τα συστήματα ασφαλείας των ρωσικών τραπεζών. Επιπλέον, τα ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια του Russia 24, του Channel One και του Moscow 24 υπέστησαν προσωρινά χακάρισμα.

Με πληροφορίες από stuttgarter-nachrichten.de

O Έλον Μασκ προκαλεί σε “μονομαχία” τον Πούτιν: Με διακύβευμα την Ουκρανία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: