Γερμανικό βίντεο από drone «καρφώνει» τα στρατεύματα του Πούτιν: Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνουν εν ψυχρώ άμαχο με υψωμένα χέρια

Στιγμιότυπο από το βίντεο του γερμανικού δικτύου




Μεγάλο γερμανικό δίκτυο μέσων ενημέρωσης δημοσίευσε βίντεο το οποίο, όπως υποστηρίζει, είναι αποδεικτικό στοιχείο ότι ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άοπλου Ουκρανού αμάχου κοντά στο Κίεβο.

Η ZDF Heute, ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Γερμανίας, απέκτησε το βίντεο από λήψη drone.

Φαίνεται να δείχνει έναν άοπλο πολίτη να βγαίνει από το αυτοκίνητό του σε δρόμο λίγα χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, πριν πυροβοληθεί από ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται σε θέσεις εκτός γνωνίας λήψης.

Στην σκηνή, Ρώσοι στρατιώτες ξεπροβάλλουν και περικυκλώνουν το σώμα του άνδρα, το οποίο βρίσκεται, πεσμένο, ακίνητο στον αυτοκινητόδρομο.

Το BBC δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα το βίντεο και η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει ακόμη τους ισχυρισμούς.

Η ZDF Heute λέει ότι το αυτοκίνητο του άνδρα στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από ρωσικές δυνάμεις. Η εταιρεία λέει ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να αναγνωριστούν από τα λευκά σημάδια στις στολές τους, εύκολα ορατά στα πλάνα.

 

Η ZDF Heute λέει επίσης ότι εντόπισε τον ιδιοκτήτη του βίντεο και επαλήθευσε την ακρίβεια των εικόνων.

Οι ισχυρισμοί έρχονται καθώς τα ρωσικά στρατεύματα κατηγορήθηκαν ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν 10 αμάχους στην ανατολική πόλη Τσερνίχιβ.

Με πληροφορίες από BBC, ZDF

Σεισμός 7,4 ρίχτερ στον κόλπο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία: Φόβοι για τσουνάμι, τρομακτικές μνήμες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: