Eπιμένει ο Ζελένσκι να εξοπλιστεί με τα πολωνικά Mig-29: Επικίνδυνο σενάριο, προειδοποιεί η Μόσχα – Απορρίπτουν το αίτημα οι ΗΠΑ

File Photo: Mig-29 της ρωσικής αεροπορίας Screenshot via YouTube video Grid 88




Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προειδοποίησε ότι η απειλή για τη χώρα του είναι «στο μέγιστο επίπεδο», αλλά προσέθεσε ότι η κλίμακα της απάντησής της είναι επίσης στο υψηλότερο επίπεδο.

“Ο στρατός μας κατάφερε να αναπληρώσει τα πυρομαχικά και τον οπλισμό του με πολλά τρόπαια που κατακτήθηκαν στο πεδίο της μάχης. Τα άρματα μάχης, τα τεθωρακισμένα οχήματα και τα πυρομαχικά του εχθρού θα λειτουργήσουν για την άμυνά μας, τη ζωή μας, τη χώρα μας. Τι μπορεί να είναι πιο ταπεινωτικό για τους επιβαίνοντες; Θα πολεμήσουμε τους εχθρούς με τα δικά του όπλα, εκτός από τα δικά μας», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι επανέφερε το θέμα των πολωνικών MIG-29 Επανέλαβε την παγκόσμια έκκλησή του να «σταλθούν τα αεροπλάνα» προκειμένου να αποφευχθεί «μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή».

Είμαστε ευγνώμονες στην Πολωνία για την εναλλακτική λύση – για την ετοιμότητα να παράσχει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία. To θέμα είναι η μεταφορά τους. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει αμέσως να λυθεί» δήλωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει επίσημη απόφαση της Πολωνίας να μεταφέρει τα αεροσκάφη στην κατάλληλη αμερικανική βάση.

Επικίνδυνο σενάριο δηλώνει ο Πεσκόφ

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε επίσης σήμερα την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει μαχητικά αεροπλάνα της MiG-29 στους Αμερικανούς για να τα στείλουν στη συνέχεια στο Κίεβο, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο διάβημα θα δημιουργούσε ένα «εν δυνάμει επικίνδυνο σενάριο». «Είναι ένα πολύ ανεπιθύμητο και εν δυνάμει επικίνδυνο σενάριο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την πρόταση της Πολωνίας για τα MiG-29 

Νωρίτερα το Πεντάγωνο απέρριψε την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδοση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την αβάσιμη.

Το Πεντάγωνο βρίσκεται σε επαφή με την πολωνική κυβέρνηση για το θέμα, αλλά η πρόταση της Βαρσοβίας δείχνει την «πολυπλοκότητα» της μεταφοράς των μαχητικών στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Η πολωνική κυβέρνηση έχει προτείνει τη μεταφορά όλων των MiG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Γερμανία με σκοπό η κυβέρνηση των ΗΠΑ να τα παράσχει στη συνέχεια στην Ουκρανία.

Σε αντάλλαγμα η Πολωνία ζήτησε μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη για να αντικαταστήσουν τα MiG-29.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεντάγωνο απέρριψε την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει τα μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 σε αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ ώστε εν συνεχεία να μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε: «Είμαστε σε πόλεμο. Δεν έχουμε χρόνο για εντυπώσεις και τα σήματα… αυτό δεν είναι παιχνίδι πινγκ πονγκ. Αφορά την ανθρώπινη ζωή. Ζητάμε για άλλη μια φορά: πάρτε την απόφασή σας γρήγορα. Μην μεταφέρετε την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Στείλτε μας τα αεροπλάνα».

Τσέρνομπιλ: Πλήρης διακοπή ηλεκτροδότησης * Φόβοι για διαφυγή ραδιενεργών ουσιών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: