Εμπλοκή με την ελληνική αυτοκινητοπομπή στην Ουκρανία: Αναγκάστηκε να αλλάξει δρόμο, θα χρειαστούν ημέρες

Μέρος της ελληνικής αυτοκινητοπομπής λίγο πριν ξεκινήσουν απο τη Μαριούπολη Image via Open Tv




Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί με την πορεία της ελληνικής αυτοκινητοπομπής που έχει ξεκινήσει από τη Μαριούπολη με κατεύθυνση προς τη Μολδαβία.

Όπως μετέδωσε στον ΑΝΤ 1 ο απεσταλμένος του καναλιού Χρήστος Μαζανιτης που μετέχει και στην αυτοκινητοπομπή, το αρχικό σχέδιο έχει ακυρωθεί όλο.

Όπως σημείωσε η πορεία ξεκίνησε κανονικά και πέρασε σχετικά εύκολα το πρώτο μπλόκο των Ουκρανών.




Πέντε χιλιόμετρα πιο πέρα τους ξανασταμάτησαν και αυτή τη φορά ήταν μπλόκο του Ρωσικού στρατού μαζί με αυτονομιστές. Αφού τους ακινητοποίησαν επί αρκετή ώρα με τις κάνες δύο τανκ να τους σημαδεύουν, τελικά μετά απο διαπραγματεύσεις του Έλληνα πρέσβη και εξονυχιστικό έλεγχο τους άφησαν να περάσουν.




Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το χωριό Μάνγκους με στόχο να πάρουν δυτική κατεύθυνση. Στην πορεία στην αρχική πομπή έχουν προστεθει και άλλα αυτοκίνητα είτε με Έλληνες είτε με ξένους δημοσιογράφους.

Βρήκαν το χωριό σχεδόν ισοπεδωμένο από τον ρωσικό στρατό ενώ η γέφυρα που έπρεπε να περάσουν έχει ανατιναχθεί από τους Ουκρανούς.




Αποφάσισαν έτσι, να περάσουνε μέσα από χωματόδρομους αλλά κάποια στιγμή δέχθηκαν πυρά από άγνωστους με αποτέλεσμα τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα να χρειαστεί να αλλάξουν λάστιχα καθώς είχαν χτυπηθεί από σφαίρες.

Όπως είπε, ο δημοσιογράφος η πορεία συνεχίζεται αλλά με αβέβαιη πορεία πλέον και με τηνπρόσθετη δυσκολία ότι μερικά από τα οχήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα καύσιμα.

Προέβλεψε πάντως ότι θα χρειαστούν αρκετά 24ωρα προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στα σύνορα με τη Μολδαβία και να βγουν από το έδαφος της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν ετοιμάζεται να εισβάλει και στη Μολδαβία: Ο υποτακτικός Λουκασένκο τον… προδίδει [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: